11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBani pentru drumul Curtişoara-Polovragi

Bani pentru drumul Curtişoara-Polovragi

GORJ. Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Sud-Vest Oltenia a aprobat ieri proiectul de reabilitare a două drumuri judeţene din Gorj, DJ 665 şi DJ 675C. Acesta este primul proiect din Regiunea Sud-Vest Oltenia depus pe Axa 2 a Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale.

Proiectul are o valoare totală de 92 de milioane de lei, aproximativ 27 de milioane de euro, din care 22 de milioane de euro reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Cele două drumuri, DJ 665 şi DJ 675C, traversează localităţile Curtişoara, Tetila, Lăzăreşti, Grui, Gămani, Bărcaciu, Larga, Stănceşti, Drăgoeşti, Cărpiniş, Aniniş, Berceşti, Cernădia, Racoviţa şi Poienari. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că, odată cu implementarea acestui proiect, se va rezolva problema rutieră în nordul judeţului, ceea ce va duce la uşurarea accesului spre obiectivele turistice din zonă. Realizarea unei investiţii de asemenea anvergură va conduce şi la dezvoltarea potenţialului economic al zonei, la preluarea traficului de pe DN 66 şi la scurtarea drumului între Petroşani şi Horezu cu aproximativ 15 kilometri. În termen de două luni, se aşteaptă notificarea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţelor, după care urmează semnarea contractului cu ministerul de resort şi demararea procedurilor de achiziţii lucrări publice. Execuţia se va realiza în 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Acest proiect evaluat este a doua mare investiţie pe drumurile judeţene care începe în anul 2008, pe lângă reabilitarea DJ 661 Ţânţăreni-Săcelu-Crasna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS