6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlunecările de teren ameninţă din nou

Alunecările de teren ameninţă din nou

VÂLCEA. Radu Renga, prefectul judeţului Vâlcea, spune că din cauza alunecării de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateeşti va fi evacuată din locuinţă şi cea de a opta familie din satul Turceşti. „Alunecarea înaintează lent şi cred că ar trebui evacuată şi cea de-a opta familie“, a declarat prefectul, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a precizat că trebuie găsit vinovatul pentru ceea ce s-a întâmplat la Mateeşti. „Sunt de părere că acela care a dat autorizaţie de construire pentru casa familiei Manole, în 1997, trebuie să plătească integral valoarea locuinţei. Din cele şapte familii care şi-au pierdut casele, şase aveau locuinţele construite înainte de 1985 şi aceşti oameni ştiau că în zonă se va întâmpla ceva. Vom vedea cum s-a făcut halda, dacă s-a respectat proiectul şi ce s-a întâmplat. Trebuie să răspundă cineva pentru cele întâmplate acolo“, a afirmat Radu Renga.

Nicolae Stănişor, primarul comunei Mateeşti, a spus ieri că în ultimele 24 de ore alunecarea a mai înaintat cu 30-40 de centimetri. „Alunecarea se află la 60 de metri depărtare de cea de-a opta casă, în care locuieşte familia Golescu. Deocamdată, nu am luat nici o hotărâre în privinţa evacuării familiei în cauză, dar dacă alunecarea va ajunge la 40 de metri distanţă de casă, voi discuta cu domnul prefect şi vom lua o decizie. Dacă în perioada următoare va ploua, vom avea mari probleme în zonă din cauza alunecării haldei“, a menţionat Nicolae Stănişor.

Edilul a precizat că familiile ale căror case au fost distruse de steril au primit ieri ajutorul umanitar de la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, intrând în posesia banilor prin intermediul Direcţiei Muncii Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS