10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltimatum pentru unităţile particulare de învăţământ

Ultimatum pentru unităţile particulare de învăţământ

OLT. Unităţile particulare din învăţământul preuniversitar au primit un ultimatum pentru solicitarea acreditării specializărilor, termenul-limită fiind 15 aprilie 2008. Până la această dată, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) aşteaptă cererile, în vederea declanşării procedurii de evaluare externă, însoţite de raportul de evaluare internă, pentru fiecare nivel de învăţământ, specializare şi/sau calificare profesională. În caz contrar, unitatea nu mai poate înscrie elevi în anul I, dar continuă procesul de instruire în cazul elevilor înmatriculaţi, până la lichidare. „Se consideră că aceste unităţi au funcţionat suficient în baza unei autorizaţii provizorii şi, aşa cum prevede legea, în termen de doi ani de la absolvirea primei promoţii, trebuie să solicite acreditarea“, a declarat prof. Angela Iacob, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

În cazul unităţilor din judeţ, acest termen a fost depăşit de mult. Sunt în această situaţie trei şcoli postliceale şi o grădiniţă. O alta, Grădiniţa „Madre Camilla“ din Slatina, care a funcţionat anii trecuţi, s-a desfiinţat între timp din lipsa susţinerii financiare.

Joi şi vineri, o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai ISJ (cu statut de observatori), ai ARACIP şi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, va face vizite de evaluare periodică la cele trei şcoli postliceale sanitare, cu statut privat: Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila“ Slatina, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila“ Caracal şi Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana“. De o vizită asemănătoare va avea parte şi Şcoala Sanitară de Stat, care trebuie să-şi acrediteze noile specializări.

Grădiniţa „Samariteanul milostiv“, din Stoborăşti, comuna Tufeni, este cea de-a patra unitate particulară din judeţ, care trebuie să parcurgă aceiaşi paşi în vederea acreditării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS