16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Pumni în licee

Un elev din Segarcea a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce i-a fost aplicată o „corecţie“ de către patru colegi, printre care şi fiul directoarei şcolii şi cel al unui profesor de sport.

Un elev de la Liceul „Horia Vintilă“ din Segarcea a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce luni a fost bătut de patru colegi, printre care fiul directorului şcolii şi cel al unui profesor de sport. Medicii de la Spitalul Segarcea au sesizat poliţia din localitate luni, în jurul orei 14.00, despre faptul că un minor a fost adus la Secţia de Urgenţă şi prezintă un traumatism abdominal, produs cel mai probabil în urma unei agresiuni. Poliţiştii au stabilit din primele cercetări că Dan Z., de 14 ani, elev al liceului, a avut un conflict cu patru colegi de clasă, într-o pauză, în timpul căruia a fost lovit cu pumnii şi picioarele în zona abdominală. S-a stabilit că agresorii sunt minorii Ionuţ R., Daniel V., Adrian P., fiul unui profesor de sport al liceului, şi Robert P., fiul directoarei instituţiei, Cristina Păunescu. Medicii de la Spitalul Segarcea au hotărât ca elevul să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova pentru continuarea investigaţiilor medicale, el fiind internat la Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică. „Pacientul este conştient, în stare bună şi va rămâne sub supraveghere câteva zile. A suferit un traumatism toraco-abdominal după o agresiune fizică“, a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a SJU Craiova.

 

Vinovaţii – elevul bătut şi şcoala

 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au explicat că elevul care a ajuns în spital în urma bătăii primite are partea sa de vină. „Totul a pornit de la o joacă. Tânărul care a fost bătut este un elev care îi provoca frecvent pe ceilalţi, le vorbea urât, îi tachina, le ascundea cărţile, caietele, le lua pixurile, le trântea ghiozdanele şi de aceea clasa l-a izolat. Cu timpul a devenit şi mai rău. Luni acest elev s-a luat de unul dintre băieţi, iar ceilalţi au vrut să îi dea o lecţie şi l-au bătut“, a declarat Luminiţa Popescu, inspector general al ISJ Dolj.

Conform şefei ISJ, comisia de disciplină va face o anchetă şi îi va sancţiona pe toţi cei implicaţi în scandal. Şi directoarea şcolii, şi profesorul de sport ai căror copii au participat la altercaţie vor fi avertizaţi, dar, conform Luminiţei Popescu, „ei sunt deja pedepsiţi de propriii copii, care, în loc să fie un exemplu pentru ceilalţi i-au făcut de râs şi s-au implicat în scandaluri“.

ISJ Dolj a precizat că, pentru a fi evitată violenţa din şcoli, ar trebui să se accentueze rolul consilierului şcolar, care ar fi putut să îl ajute pe elevul devenit victima colegilor. Elevii cu probleme ar trebui să fie bine monitorizaţi pentru ca joaca şi tachinările specifice vârstei să nu se transforme în violenţă.

 

Bătaie şi la Liceul CFR

 

Tot luni, în jurul orei 12.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 4, care se aflau în curtea Liceului CFR din Craiova, s-au sesizat despre faptul că între doi elevi ai şcolii a avut loc o altercaţie. Din verificările oamenilor legii s-a stabilit că Aurel Mitroi, de 18 ani, a fost lovit cu palmele peste faţă de Petrişor Buzatu, de 18 ani. Incidentul s-a petrecut în toaleta şcolii, după ce victima a refuzat să-i dea telefonul mobil agresorului pentru a-l folosi. Conform poliţiştilor doljeni, Aurel a refuzat să depună plângere pentru infracţiunea de lovire, iar Petrişor urmează să fie sancţionat contravenţional cu amendă.

Conducerea ISJ Dolj a precizat că în acest caz a fost convocată comisia de disciplină şi se fac cercetări pentru a se stabili cu certitudine împrejurările în care s-a produs altercaţia.

Loviri şi alte violenţe

În cazul bătăii de la Liceul din Segarcea, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe. IPJ Dolj a precizat că, în funcţie de concluziile medicilor legişti, se vor face propuneri corespunzătoare prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII