22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCursuri şi teste on line pentru asistenţii medicali

Cursuri şi teste on line pentru asistenţii medicali

OLT. Asistenţii medicali şi moaşele din Olt, înscrişi în Ordinul Asistenţilor Medicali şi al Moaşelor din România (OAMMR), pot accesa, de la sfârşitul lunii ianuarie, cursuri on line puse la dispoziţie de formatori acreditaţi din centrele universitare. Pentru asistenţii care optează pentru aceste cursuri, dar nu au acces la internet, OAMMR – filiala Olt pune la dispoziţie suportul de curs pe CD, urmând ca testul final să fie susţinut la sediul organizaţiei profesionale. Deocamdată se pot susţine teste on line doar la sediul din Slatina, însă, după cum a declarat preşedintele filialei, as. Dan Duţan, se studiază posibilitatea de a oferi astfel de servicii şi la Caracal şi Slatina, chiar în spital. Vechea formulă de curs se foloseşte încă intens, în special pentru disciplinele care implică şi o importantă parte practică, de altfel şi cel mai bine creditate (cursuri de 30 de credite, adică necesarul pentru un an).

Goana după cursurile creditate nu reflectă neapărat interesul deosebit al asistenţilor pentru educaţia medicală continuă, ci necesitatea de a acumula cele 110 credite aferente perioadei 2004 – 2006, plus alte 30 de credite pentru 2007. Cum în 2004 şi 2005
n-au fost foarte multe cursurile organizate de OAMMR, asistenţii s-au văzut nevoiţi să parcurgă în ultimii doi ani toate cursurile care să le aducă numărul respectiv de credite. Mulţi n-au reuşit, aşa că riscă suspendarea avizului de liberă practică emis de OAMMR. „Noi am transmis datele cu toţi membrii noştri, inclusiv situaţia la zi privind numărul de credite acumulate, iar de la Bucureşti ne verifică în permanenţă. Deşi în Consiliul Naţional s-a făcut propunerea de suspendare temporară a avizului pentru exercitarea profesiei în cazul în care nu se acumulează numărul de credite, până acum nu s-a întâmplat. Aflând însă de iniţiativă, asistenţii au venit şi s-au înscris la cursuri“, a declarat Dan Duţan.

Numărul de credite acumulate sunt luate în calcul, în ultima perioadă, şi de superiorii care fac evaluarea anuală a angajaţilor. Cursurile disponibile au între 18 şi 30 de credite şi preţuri între 25 şi 50 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS