21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucăţi din faţada blocului V3 au căzut pe trotuar

Bucăţi din faţada blocului V3 au căzut pe trotuar

Cele patru blocuri construite de firma SC OLT CONS SA Slatina din fondurile Asociaţiei Naţionale pentru Locuinţe pun în pericol vieţile cetăţenilor.

 

OLT. Bucăţile de materiale de construcţii căzute ieri pe cea mai circulată porţiune de trotuar din Slatina au pus pe jar reprezentanţii primăriei, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi pe cei ai Poliţiei Rutiere. Pentru câteva ore, o echipă de intervenţie a ISU a urcat pe blocul V3 pentru a îndepărta şi alte porţiuni de tencuială care erau gata să cadă, după ce angajaţii de la Serviciul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Slatina izolaseră zona. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate, doi agenţi de poliţie lucrând pentru fluidizarea traficului.

 

Lucrare prost făcută

 

Problema blocurilor din zonă, construite de ANL, este veche. Părţi din tencuiala faţadei au căzut în nenumărate rânduri, fiind la un pas de a lovi trecătorii, însă acum, singura care mai răspunde de această problemă este Asociaţia de Proprietari nr. 38. Blocurile, finalizate în 1999, au ieşit din garanţie, iar acum, potrivit contractului, constructorul nu mai are nici o obligaţie legală. Proprietarii ar trebui să se ocupe de reparaţii şi de siguranţa pietonilor care trec prin zonă. Cu toate că în nenumărate rânduri oamenii au sunat alertaţi la 112 sau au anunţat Primăria Slatina că din blocuri se desprinde tencuiala, până acum nu s-a mişcat nimic. Situaţii similare s-au petrecut cam în fiecare an din 2004 încoace.

„Noi nu avem nici o obligaţie legală să intervenim în astfel de situaţii, singurii responsabili fiind locatarii, care ar fi trebuit să angajeze o firmă privată şi să repare defecţiunile la faţada blocurilor. Cu toate acestea, nu putem lăsa bucăţile de materiale de construcţii să cadă peste trecători şi am intervenit de fiecare dată în asemenea situaţii“, a spus maiorul Cristian Croitoru, ofiţerul de relaţii publice al ISU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS