13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarul pesedist Gherghe a trecut la PD-L

Viceprimarul pesedist Gherghe a trecut la PD-L

Scena politică din Drobeta Turnu Severin a fost zguduită de declaraţia viceprimarului Constantin Gherghe, care a anunţat că părăseşte PSD şi trece la PD-L.

 

Constantin Gherghe a anunţat sâmbătă dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că părăseşte PSD, după aproape un mandat de viceprimar şi viitor candidat la Primăria Drobeta Turnu Severin din partea social-democraţilor.

„Mă regăsesc în ideile Partidului Democrat Liberal. Sper să câştig primăria cu ajutorul voinţei cetăţenilor, dar şi al celorlalte forţe politice din Mehedinţi. Nu îmi pare rău că am plecat de la partidul condus de Eugen Nicolicea“ a fost prima declaraţie politică făcută de Constantin Gherghe din partea PD-L.

Constantin Gherghe şi-a anunţat candidatura la şefia municipiului Drobeta Turnu Severin din partea PD-L. La conferinţa de presă care a avut loc în sediul PD-L a luat parte şi consilierul prezidenţial Mihai Stănişoară. „Mă bucur că domnul Gherghe a ales partidul nostru. Este singurul om din primărie care s-a zbătut de unul singur să facă bine oamenilor din Severin. Este primarul ideal pentru comunitatea de aici“, a spus Stănişoară.

Constantin Gherghe nu a dorit să comenteze motivele despărţirii de PSD. Potrivit unor surse de încredere, Eugen Nicolicea urma să îl propună din partea PSD pe Gherghe pentru Primăria Drobeta Turnu Severin. „A plecat, drum bun! Poate acolo va fi sigur pe primul loc în sondaje, lucru care la noi nu era cert. Nici nu a avut curajul să vină să-şi depună demisia. Nu am ştiut nimic până când am fost anunţat că a luat parte la conferinţa PD-L“, a spus deputatul Eugen Nicolicea, cel care a prezidat conferinţa.

Cel mai afectat de despărţire a părut actualul primar, Constantin Dinu, cel care l-a adus în partid şi a avut o influenţă profesională de pe vremea când Gherghe lucra în MApN. „Bă, eu l-am adus aici. Nu mă gândeam să mă trădeze“, a spus Dinu

Transferul politic se va simţi şi în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin. Consilierii social-democraţi vor propune o şedinţă extraordinară, în care să se ia decizia suspendării viceprimarului Constantin Gherghe din funcţia pe care a obţinut-o din partea PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII