Acasă Local Poluare cu ţiţei la Slăvuţa

Poluare cu ţiţei la Slăvuţa

O poluare accidentală cu ţiţei şi apă sărată s-a produs, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Slăvuţa-Gorj.

În urma unei anchete a Direcţiei Apelor Jiu Craiova, cauza poluării a fost o spărtură în conducta colectoare care transportă ţiţei de la Parcul 1 la Parcul 2, în dreptul sondei 4464, aflată la aproape un kilometru de pârâul Amaradia.

Prin spărtura respectivă s-au scurs peste 80 de litri de ţiţei şi apă sărată, fiind afectată o suprafaţă de teren de 500 de metri pătraţi. Pentru a evita extinderea poluării, a fost oprită în primă fază pompa de alimentare a colectorului.

 

Măsuri de depoluare

 

Responsabilă pentru poluarea din Slăvuţa este SC Petrom SA – Grup Zăcăminte Brădeşti, judeţul Dolj. O echipă de specialişti din cadrul PETROM a început să cureţe terenul afectat, după ce în prealabil a fost împrăştiat material absorbant peste ţiţeiul şi apa sărată. Spărtura din colector a fost sudată şi, în apropierea acestuia, au fost amenajate două gropi pentru colectarea combustibilului şi a apei scurse. Conform Direcţiei Apelor Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, până ieri la prânz, peste 80% din cantitatea de ţiţei şi apă sărată fusese colectată din gropi şi transportată la decantorul de la Parcul petrolier 1 Slăvuţa.

Incident şi la Bustuchin

Un incident asemănător s-a petrecut recent, la Bustuchin. Peste 1.500 de metri pătraţi de teren au fost afectaţi de o poluare cu ţiţei şi apă sărată, apărută tot în urma fisurării unui colector.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version