11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDascălu, dat afară din PC

Dascălu, dat afară din PC

Constantin Dascălu, vicepreşedintele CJ Dolj şi fost preşedinte al PC, a fost exclus sâmbătă din partid de membrii consiliului judeţean al formaţiunii. Foştii colegi de partid ai vicelui „simpatizant“ PD-L sunt însă de părere că şansele ca acesta să-şi piardă funcţia aşa cum prevede legea sunt minime.

Consiliul Judeţean al PC a luat sâmbătă decizia de a-l exclude pe Dascălu după ce vicele de la Consiliul Judeţean Dolj a fost prezentat într-o conferinţă de presă desfăşurată la jumătatea lunii decembrie a anului trecut ca membru şi chiar vicepreşedinte al PD, actual PD-L Dolj, de preşedintele Radu Berceanu. Democrat-liberalii şi-au refăcut rapid socotelile atunci când Constantin Dascălu şi-a văzut fotoliul în pericol, prin aplicarea Statutului Aleşilor Locali modificat. Actul normativ prevede că mandatul alesului local care a pierdut calitatea de membru al partidului pe listele căruia a fost ales încetează de drept prin vot în plenul consiliului. Pentru a-şi păstra funcţia, Dascălu a recurs chiar şi la „amnezie“, declarând în ianuarie că este în continuare membru PC, dar simpatizant PD-L.

 

Cotarcea: Nu puteam răbda la nesfârşit!

 

După ce conservatorii au luat în discuţie în repetate rânduri excluderea lui Dascălu din PC, sâmbătă, Consiliul Judeţean al organizaţiei PC Dolj a hotărât, potrivit preşedintelui interimar Dragoş Cotarcea, excluderea fostului şef al filialei cu un vot împotrivă şi şase abţineri. Decizia conservatorilor a fost luată în prezenţa preşedintei PC la nivel naţional, Daniela Popa. „Această situaţie nu mai putea trena. Domnul Dascălu a anunţat public că este simpatizant al PD-L şi a apărut chiar şi în calendare cu sigla PD-L. S-a decis excluderea sa din partid. Domnul Dascălu are posibilitatea să depună o contestaţie împotriva deciziei şi suntem obligaţi să-i dăm răspuns în 30 de zile. Nici noi nu mai puteam răbda la nesfârşit“, a spus Cotarcea în conferinţa de presă care a urmat şedinţei.

Conservatorii nu cred că Dascălu îşi va înceta mandatul

 

Conservatorii spun însă că timpul rămas până la alegerile locale din 25 mai este mult prea scurt pentru ca plenul Consiliului Judeţean Dolj să aprobe încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Dascălu şi, implicit, pierderea funcţiei de vicepreşedinte al administraţiei judeţului. În timp ce preşedintele Dragoş Cotarcea a declarat sâmbătă că Biroul Politic al filialei nu a luat încă în discuţie solicitarea către CJ Dolj pentru începerea demersurilor de încetare a mandatului lui Dascălu, preşedinta Daniela Popa a precizat că întârzierea în demararea procedurilor de excludere a fost premeditată de vicele de la CJ. „Probabil asta s-a şi urmărit, tergiversarea până la apariţia legii alegerilor locale“, a spus Daniela Popa.

 

Dascălu contestă decizia „în ziua 29“

 

În replică la decizia luată sâmbătă de conservatori, Constantin Dascălu a declarat că va contesta hotărârea atât timp cât documentul nu este unul statutar. Potrivit vicelui, Statutul PC prevede prezenţa în mod obligatoriu a persoanei propuse pentru excludere din partid, însă nimeni de la PC nu i-a dat o invitaţie la şedinţă. „Am înţeles că au ţinut un consiliu judeţean într-o sală de 70 de persoane din care peste jumătate erau invitaţi în condiţiile în care un consiliu judeţean are 153 sau 157 de persoane. E o acţiune de imagine, nu a fost statutară şi în nici un caz nu va avea efecte juridice. Potrivit Statutului, trebuia să fiu de faţă când s-a hotărât acest lucru, dar nu m-a invitat nimeni. Azi (sâmbătă-n.r.), la ora 10.18, m-a sunat cineva de la PC şi mi-a spus că e posibil să fie discutată situaţia mea la Consiliu. Sigur că voi contesta această decizie. O contest în ziua 29, dacă e cazul, nu e nici un fel de problemă“, a spus Dascălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII