21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea Primăriei Berleşti şi-a tras prime ilegale

Conducerea Primăriei Berleşti şi-a tras prime ilegale

Şefii Primăriei Berleşti au intrat în vizorul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj pentru că şi-au acordat ilegal prime.

 

Primăriţa şi viceprimarul comunei Berleşti – Gorj sunt cercetaţi de poliţie pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Primăriţa Maria Dumitraşcu şi viceprimarul Aurică Stanciu sunt acuzaţi că şi-au acordat ilegal prime la sfârşitul anului trecut. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ionuţ Daniel Tică, a declarat că dosarul a fost primit recent pentru continuarea cercetărilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. „Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. În luna decembrie 2007, în calitate de primar, respectiv viceprimar al comunei Berleşti, şi-au acordat ilegal prime în cuantum de 1.730, respectiv 1.232 de lei“, a declarat Ionuţ Daniel Tică.

Probleme mai vechi

Surse din cadrul aceleiaşi instituţii au precizat că poliţiştii şi procurorii mai fac verificări în ceea ce priveşte acordarea unor ajutoare băneşti de către primărie unor cetăţeni ai comunei Berleşti. Primăriţa Maria Dumitraşcu nu se află pentru prima dată în vizorul anchetatorilor, numele acesteia figurând alături de numele altor primari în celebrul dosar „Drumurile“, al cărui protagonist este fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie. În anul 2005, primăriţa a fost chiar reţinută de poliţişti, însă a fost urmărită penal în stare de libertate, într-un dosar în care principalele acuzaţii au fost de abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la această infracţiune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual. Dintre funcţionarii cercetaţi la acea vreme doar Nicolae Mischie a fost trimis în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII