16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătuţi cu coada de secure

Bătuţi cu coada de secure

O femeie se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar partenerul acesteia a fost internat în stare gravă la spitalul din Slatina.

O femeie din comuna Brebeni-Olt şi concubinul său au ajuns în stare gravă la spital, după ce un vecin i-a lovit cu o coadă de secure. Scandalul s-a petrecut sâmbătă seară. Agresorul, Radu Ilie, de 46 de ani, are un teren viran situat lângă locuinţa lui Victor Oprea, de 50 de ani, şi a concubinei sale, Ana Ciobanu, de 62 de ani. Sâmbătă seară, Radu s-a supărat că tractorul care ara pământul lui Victor a trecut peste terenul său. Cei doi bărbaţi s-au luat la ceartă, iar conflictul a degenerat în bătaie. Victor şi concubina sa au fost loviţi cu bestialitate până ce au rămas la pământ.

Cei doi au fost găsiţi în grădină de fiica Anei, Tatiana, care a anunţat imediat poliţia şi ambulanţa. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era în comă, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit informaţiilor medicale, ieri-dimineaţă, Ana Ciobanu a fost supusă unei operaţii la cap şi nu se ştie dacă are şanse să scape cu viaţă.

„Victima a fost operată în cursul acestei dimineţi (ieri – n.r.). Înainte de operaţie, femeia era în comă. Rămâne să vedem cum va evolua după operaţie. Acum nu ne putem da seama pentru că este încă anesteziată. Nu ştim dacă are şanse să scape cu viaţă. Este prea devreme să ne pronunţăm“, a spus un cadru medical din Secţia reanimare, unde este internată femeia.

Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură oase antebraţ drept, agresiune şi a fost internat la Secţia chirurgie generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. El a refuzat să vorbească despre cele întâmplate.

Agresorul se află încă în libertate, întrucât poliţiştii consideră că el nu reprezintă un pericol public.

 

Agresorul şi victimele sunt în conflict de mult timp

 

Nepotul victimelor, Marian Cârstea, a spus că agresorul se ceartă cu unchii săi de mai mult timp din motive banale. Bărbatul se supără că păsările lui Victor intră pe terenul său, ba că Victor trece cu animalele pe pământul lui.

„S-au mai certat, nu e prima dată. Radu Ilie are un pământ lângă locuinţa unchilor mei şi se ceartă cu ei din multe motive. Când se supără că păsările unchilor mei intră pe terenul lui, când că unchiul meu trece cu măgarul sau cu vaca pe terenul lui. Dar nu trece pe pământul lui, ci merge pe o potecă între terenul vecinului şi cel al unchilor mei. Acum s-a supărat că unchiul a arat şi că a întors tractorul pe terenul lui. Din acest motiv, aseară (sâmbătă – n.r.), când ruda mea venea cu măgarul acasă, Radu l-a luat la bătaie. L-a bătut atât pe el, cât şi pe soţia lui, cu o coadă de secure. Cred că nu e om în satul ăsta care să nu fie înjurat de el“, a spus Marian Cârstea.

Dumitru, fratele Anei, susţine că Radu Ilie îi ameninţa de mult timp cu moartea pe cei doi. „A zis el că îi omoară şi uite că aseară a vrut s-o facă!“, a spus Dumitru.

Nici şeful Poliţiei Brebeni, Florea Piţuru, nu are de spus lucruri bune despre agresor. Acesta afirmă că Radu Ilie a provocat multe scandaluri pe raza comunei şi că se certa de mai mult timp cu victimele. „Agresorul locuieşte singur. Până în urmă cu doi ani consuma alcool în cantităţi mari şi făcea des scandaluri prin comună. De vreo doi ani însă a mai lăsat băutura şi nu ne-a mai făcut nici probleme. Ei se certau de mai mult timp, dar până acum au fost certuri mărunte, nu s-a ajuns la bătaie. Agresorul este cercetat pentru lovire, iar în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale se va stabili încadrarea juridică a faptei“, a spus Florea Piţuru.

Radu Ilie a refuzat să vorbească despre cele întâmplate. Nepotul victimelor se teme că acest caz va fi muşamalizat de rudele agresorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII