10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj5.000 de oameni izolaţi de lume

5.000 de oameni izolaţi de lume

Nordul Mehedinţiului este izolat de restul judeţului. După ce, în urmă cu o lună, un pod de la Floreşti a cedat din cauza viiturilor, circulaţia rutieră fiind întreruptă, joi, Drumul Judeţean 670, care face legătura între Severin şi satele din zona comunei Balta, a fost închis. Oamenii din Bala, Şiroca şi Izverna sunt izolaţi de restul localităţilor, din cauza nămolului. 5.000 de oameni din aceste trei localităţi trebuie să ocolească aproximativ 100 de kilometri prin Gorj ca să ajungă în Drobeta Turnu Severin. Porţiunea de drum afectată, care arată ca o mlaştină, este destul de întinsă. Nivelul apei a crescut, depăşind 30 de centimetri, ceea ce face circulaţia imposibilă.

Autorităţile mehedinţene spun că nu pot face nimic. „Situaţia este critică pe Drumul Judeţean 670. Practic, oamenii sunt izolaţi şi vom interzice circulaţia în zonă. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să aşteptăm îmbunătăţirea vremii“, a declarat Gheorghe Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Pe sectorul de drum afectat se va interveni de îndată ce situaţia se va ameliora, deoarece în prezent există pericolul ca şi utilajele să rămână blocate în nămol. Oamenii spun că, de când s-a topit zăpada şi au venit nămoalele, autorităţile judeţene nu au făcut nimic. „Pe drum nu avem cum să ocolim bălţile şi nămolul, trecem direct prin ele. De când s-a topit zăpada, nu a venit nimeni să ne ajute cu ceva. Sperăm să nu mai plouă, că e vai de noi!“, a spus Ion Frăţilă, din comuna Bala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS