14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosare penale pentru contrabandă cu arme

Dosare penale pentru contrabandă cu arme

Doi craioveni s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi că deţineau ilegal pistoale şi muniţie, cumpărate din Bulgaria. Poliţiştii Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice (AEST) împreună cu cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova şi jandarmii doljeni au efectuat ieri o acţiune pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor.

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii l-au depistat pe Alexandru Tiberiu Pucă, de 22 de ani, domiciliat în Craiova, care deţinea ilegal un pistol marca Gamo, calibrul 4,5 milimetri, 1.900 de cartuşe de 4,5 şi 5,5 mm, şapte cartuşe neletale de calibrul 9, însă transformate în muniţie letală, o lunetă şi un cuţit. Din primele cercetări, poliţiştii au constatat că tânărul a cumpărat armamentul din Bulgaria, în 2007, şi l-a introdus în ţară. Cu ocazia acestei acţiuni a mai fost depistat şi Leontin Giani Căpăţână, de 28 de ani, tot din Craiova, autorizat să deţină armă de autoapărare neletală, care a transformat un pistol neletal într-unul cu gaze de calibrul 9, armă letală.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dosarele urmând să fie înaintate la Parchet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII