17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO autoutilitară încărcată cu condimente s-a răsturnat

O autoutilitară încărcată cu condimente s-a răsturnat

O autoutilitară ce transporta 12 tone de condimente alimentare şi care se deplasa către Slatina s-a răsturnat ieri-dimineaţă, pe raza comunei Valea Mare, judeţul Olt. Autoutilitara era condusă de Florian Grigore, de 39 de ani, din Bucureşti, consilier local într-o localitate din apropierea Capitalei. Bărbatul venea de la Bucureşti, iar, la ieşirea din Valea Mare, un autoturism ce venea din sens opus a intrat pe contrasens. Florian Grigore a virat dreapta pentru a evita impactul, dar a intrat în şanţ şi s-a răsturnat. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime

„Veneam de la Bucureşti. Transport 12 tone de condimente alimentare şi trebuia să ajung la Craiova. O maşină ce venea dinspre Slatina a intrat pe contrasens, dar nu ştiu ce a vrut şoferul să facă pentru că nu depăşea nici o maşină. Era ceaţă şi probabil că n-a văzut pe unde merge. Am virat dreapta brusc şi am intrat în şanţ, apoi m-am răsturnat. Nu sunt victime şi nici maşina nu este grav avariată. Aştept altă maşină ca să mutăm marfa, pentru a merge mai departe“, a spus conducătorul auto.

La faţa locului a sosit un echipaj de la Poliţia Valea Mare pentru cercetări.

Potrivit şefului Poliţiei locale, Florin Răducu, accidentul s-a petrecut din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum pe timp de ceaţă.

„Accidentul s-a comis pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum pe timp de ceaţă. Şoferul a evitat ceva ce venea din faţă şi a prins cu roata dreapta spate a autoutilitarei rigola, intrând şanţ. Dacă avea viteză mică, putea evita incidentul. Conducătorul auto nu era băut, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ“, a spus Florin Răducu.

Conducătorul autoutilitarei s-a ales cu proces-verbal de contravenţie pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS