22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi proteste sindicale

Noi proteste sindicale

Sindicaliştii bugetari vor demara săptămâna viitoare noi proteste. „Luni, 18 februarie, între orele 8.30-10.30, va avea loc o grevă de tip japonez prin purtarea unei banderole albe pe braţ de către toţi membrii noştri de sindicat“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Marin Mateică, preşedintele Sindicatului Finanţe Dolj.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în cadrul Consiliului Alianţei SED LEX, desfăşurat în perioada 11-12 februarie, la care au participat membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale, ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Statisticienilor. În cadrul întâlnirilor, au fost stabilite şi alte acţiuni.

„Am demarat discuţiile cu celelalte sindicate din structurile bugetare (învăţământ, sănătate etc.), pentru organizarea de acţiuni de protest comune, precum şi informarea opiniei publice cu privire la posibilitatea declanşării unor acţiuni de protest ample, care ar putea duce la perturbarea activităţii de relaţii cu publicul a instituţiilor de stat“, se arată în comunicat.

Demararea acţiunilor de protest are loc la nivel naţional pentru susţinerea revendicărilor privind eliberarea în regim de urgenţă a HG privind avansarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual, elaborarea Legii salarizării acestora, precum şi renegocierea grilelor de salarizare, astfel încât să se realizeze o micşorare a decalajului dintre maximele şi minimele salariale în sistem. „Numai o creştere salarială de minimum 20% poate permite elaborarea noii legi pe principii noi şi o ierhizare corectă a funcţiei publice“, se explică în comunicat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS