6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal120 de români arestaţi în Spania

120 de români arestaţi în Spania

Cel puţin 120 de români au fost arestaţi ieri în Spania, cu ocazia unei operaţiuni internaţionale împotriva falsificării şi utilizării frauduloase a cardurilor de credit, coordonată de Europol. Arestările au avut loc în Murcia, Valencia, Tarragona, Malaga, Huelva, Insulele Canare şi Madrid, alte arestări având loc în Irlanda şi România, potrivit presei spaniole.

Operaţiunea a început încă de marţi, când agenţii de poliţie din Alicante au arestat 15 români la Benidorm, Caple, Alfaz del Pi, Rorrevieja şi San Xavier (Murcia) şi au confiscat echipamente utilizate pentru falsificarea cardurilor de credit. Printre suspecţii reţinuţi în provincia Murcia se află atât membri ai reţelei de falsificare a cardurilor, cât şi persoane care au folosit carduri false pentru a face cumpărături. Toate persoanele reţinute au fost transferate la Comisariatul Nord, unde sunt interogate, înainte de a fi puse la dispoziţia procurorilor.

Operaţiunea poliţiei, la care au participat circa 100 de poliţişti la Valencia, 80 la Castellon şi alţi 40 la Alicante, a continuat ieri de la ora 6.00. Cei mai mulţi suspecţi, 28, au fost reţinuţi la Valencia, unde reţeaua dispunea de circa zece locuinţe şi unde trăiau trei dintre liderii acesteia.

Cel puţin şase dintre suspecţii reţinuţi sunt femei, dar se pare că majoritatea aveau numai misiunea de a masca activităţile bărbaţilor şi nu erau direct implicate în falsificarea de carduri.

Poliţia urmează să analizeze toate documentele şi zecile de hard-disk-uri confiscate, însă surse autorizate afirmă că reţeaua era formată din mai multe grupări cu legături între ele şi a clonat şi falsificat mii de carduri. Pentru moment, nu există o estimare a pagubelor financiare provocate de activitatea reţelei.

 

Opt luni de cercetări

 

Conform Inspectoratului General al Poliţiei, pe teritoriul României nu s-au făcut arestări în cazul operaţiunii din Spania împotriva falsificării şi utilizării frauduloase a cardurilor de credit. Autorităţile de la Bucureşti au confirmat că acţiunea din Spania a fost derulată în cooperare cu Poliţia Română, în aceasta fiind implicaţi, încă de acum opt luni, doi ofiţeri de la Direcţia de Investigaţii Criminale a IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII