21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPutin vine la summit-ul NATO de la Bucureşti

Putin vine la summit-ul NATO de la Bucureşti

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va participa la summit-ul NATO care va avea loc între 2-4 aprilie la Bucureşti, a confirmat ieri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat la Geneva. „Aceasta demonstrează încă o dată faptul că Rusia este deschisă la dialog pe orice temă“, a menţionat şeful diplomaţiei ruse.

Anunţul invitării lui Putin la summit-ul de la Bucureşti a fost făcut de purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, pe 23 ianuarie. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care prezidează Consiliul NATO-Rusia, a propus ca lucrările acestuia să se desfăşoare la Bucureşti la nivelul şefilor de stat şi de guvern şi l-a invitat pe preşedintele Putin să participe, a declarat Appathurai într-o conferinţă de presă.

Putin va fi, în perioada summit-ului de la Bucureşti, la finalul ultimului său mandat. Alegerile prezidenţiale prin care ar urma să fie desemnat succesorul său, Dmitri Medvedev, sunt prevăzute pe 2 martie. Transferul de putere este însă prevăzut pentru începutul lunii mai.

Participarea sa la summit intervine într-un moment de încordare între Moscova şi Occident, după ce Moscova şi-a suspendat participarea la Tratatul asupra Forţelor Convenţionale în Europa, iar bombardierele ruse şi-au reluat survolările, revenind la practica devenită desuetă odată cu sfârşitul Războiului Rece.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS