21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEnescu a căzut pradă scandalurilor regizate

Enescu a căzut pradă scandalurilor regizate

Scandalurile stradale între taberele din lumea interlopă craioveană, care au dus la schimbarea din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Georgel Enescu, au fost în întregime regizate. Aceasta este părerea consilierului Gelu Vişan, pe care pedelistul şi-a exprimat-o în plenul şedinţei consiliului judeţean de ieri.

 

Vişan a declarat că toate conflictele stradale din ultimele luni au fost regizate, scenariul fiind cam de fiecare dată acelaşi. „Băieţii, care coborau din maşini, trăgeau câteva focuri în aer, nu se împuşcau între ei şi erau apoi ascunşi pentru ca nimeni să nu-şi dea seama că totul a fost regizat“, a spus Vişan. Acesta a adăugat că prezenţa televiziunilor la Curtea de Apel la doar câteva minute după producerea incidentului care a dus la schimbările de la vârful IPJ Dolj a fost cel puţin stranie.

250.000 de euro pe capul lui Georgel Enescu

În plus, consilierul care ocupă şi funcţia de secretar al PD-L Dolj a afirmat ieri că Georgel Enescu a fost vizat de lumea interlopă din momentul în care a îndrăznit să bage după gratii doi dintre capii acesteia, Gigioc şi Enryko, motiv pentru care pe capul comandantului s-a pus suma de 250.000 de euro. „Reprezentanţii lumii interlope din Craiova care au manevrat aceste scandaluri au câştigat o bătălie cu autorităţile. O parte dintre aceste scandaluri au fost regizate chiar de oamenii care ar fi trebuit să asigure liniştea în judeţ. Acum un an, pe capul lui Georgel Enescu s-au pus 250.000 de euro. A fost primul care i-a arestat pe Gigioc şi Enryko şi de aici i s-a tras“, a spus ieri Vişan.

Ameninţarea cu controlul financiar, metoda noii conduceri IPJ

Pedelistul a mai spus că metoda aleasă de conducerea actuală a poliţiei pentru stabilizarea situaţiei este aceea de ameninţare a interlopilor cu afaceri. „Am văzut că acum modul de abordare a fost să stea de vorbă cu cei din lumea interlopă şi să le spună că se pot trezi cu controale pe parte economică“, a precizat Vişan. Acesta a mai spus că poziţia adoptată de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care i-a cerut lunea trecută demisia lui Goergel Enescu, nu reprezintă poziţia întregului consiliu judeţean. „Faptul că noi ne-am exprimat o poziţie privind scandalurile acestea mi s-a părut că a depăşit cadrul preocupărilor noastre şi a angajat CJ într-o dispută tehnică. Eu, ca membru ATOP, nu-mi însuşesc punctul de vedere care a fost exprimat din partea CJ“, a mai spus Vişan.

Prioteasa vrea 15 comandanţi până se linişteşte Craiova

Preşedintele consiliului judeţean a ripostat în plenul şedinţei de ieri spunând că schimbarea din funcţie a lui Georgel Enescu a fost cerută de minister, iar în opinia sa, evenimentele petrecute la Craiova au dovedit faptul că şeful Inspectoratului de Poliţie nu mai avea control asupra fenomenului. „Ce am spus menţin şi nu am nici un fel de regret. Am făcut-o în nume propriu. La Craiova au fost evenimente la care poliţia a intervenit prea târziu. S-a constatat că nu mai putea fi gestionată această activitate. Dacă trebuie să se schimbe de 15 ori comandantul, să se schimbe până se liniştesc lucrurile“, a spus Prioteasa.

Enryko: O declaraţie la nervi a lui Vişan

La rândul său, Enryko Constantinescu a precizat ieri că nu a avut nici un amestec în schimbările de la vârful IPJ Dolj, cu atât mai mult cu cât a fost judecat şi găsit nevinovat de magistraţi. „Cred că a fost o declaraţie la nervi a domnului Vişan. Eu nu cunosc oameni care să aibă puterea să schimbe un comandant de poliţie. Dacă aveam ceva, aveam cu judecătorul, nu cu comandantul de la poliţie. Oricum, sentinţa a fost că sunt nevinovat“, a declarat Enryko Cezar Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII