16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie de control la Poliţia Comunitară

Comisie de control la Poliţia Comunitară

Conflictele din ultima perioadă de la Poliţia Comunitară din Târgu Jiu au determinat conducerea primăriei să trimită o echipă de control să verifice mai multe reclamaţii depuse împotriva directorului Ion Tudor.

 

 

GORJ. Situaţia tensionată de la Poliţia Comunitară din Târgu Jiu va fi analizată de o comisie de anchetă din cadrul primăriei. Scandalurile din cadrul Poliţiei Comunitare s-au înteţit în ultima perioadă şi au culminat cu depunerea mai multor sesizări şi reclamaţii legate de neplata salariilor, de comportamentul directorului Ion Tudor sau de alte aspecte ce se referă la activităţile desfăşurate în cadrul instituţiei. Toate nemulţumirile unei părţi a salariaţilor au ajuns la urechile primarului Florin Cârciumaru, acesta luând hotărârea să dispună constituirea unei comisii care să verifice toate aspectele sesizate în reclamaţii. Unele dintre ele sunt anonime. Echipa de control va fi condusă de viceprimarul Gabriel Sanda şi are în componenţă specialişti de la compartimentele audit şi financiar din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Probleme cu salariile

 

De câteva luni, subalternii lui Ion Tudor se plâng de faptul că nu îşi primesc la timp salariile sau că sunt trimişi în misiuni despre care susţin că nu prea au legătură cu activitatea lor de bază. Toate reclamaţiile au ajuns la primarul Cârciumaru, despre care directorul Ion Tudor afirmă că aşteaptă să facă lumină în acest caz, prin intermediul comisiei de control. „E bine că va fi trimisă această comisie pentru verificarea salariilor şi a altor probleme. Pentru mine, problema este clară, însă doar pentru cel care nu vrea să muncească nu este clară. Este o problemă delicată. Sunt societăţi care nu îşi achită banii către noi. Iar Poliţia Comunitară nu înseamnă numai salarii. Mai sunt şi uniforme, echipament de intervenţie, utilităţi, tehnică specifică. Ei sunt nemulţumiţi pentru că desfăşoară anumite activităţi de ordine publică, de exemplu, la spectacole sau la meciurile de fotbal de pe stadion. Sunt nişte grile de salarizare şi noi trebuie să mergem pe ele. Anul trecut au luat 14 salarii. Unii iau salariul şi nu mai ajung cu el acasă, ci mai întâi trec pe la cârciumă. Sunt trei-cinci care fac anonime… Avem printre noi şi balast care ne trage înapoi. Este bine să se rezolve situaţia şi să vină această comisie şi nu să-i taie gâtul lui Ion Tudor… sper, ci să detensioneze treburile“, a precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

 

Vrea să le dea teste de inteligenţă

 

Nemulţumit de prestaţia celor 380 de subalterni ai săi, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu a declarat că aşteaptă ca viitoarea legislaţie care propune reformarea corpului poliţiştilor comunitari să îi permită să îşi testeze mai bine salariaţii: „Sper să putem organiza testări care să ne permită o selecţie mai bună şi riguroasă a personalului. Vom vedea cine face faţă rigorilor şi exigenţelor unui astfel de post în slujba comunităţii. Unii au în fişa postului opt ore de lucru şi muncesc doar două. Cei care nu muncesc ştiu să scrie, să facă sesizări. Păi, dacă îi întreb pe unii ce meserie au şi acum după atâţia ani, ei îmi răspund că sunt gardieni publici! Ce poţi să faci cu astfel de cadre? Eu o să introduc testele de inteligenţă, pentru a vedea cine face sau nu faţă. Inclusiv eu o să mă supun unui astfel de test. Cine e bun este bun, cine nu pleacă“, a declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII