10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStăpâni pe stradă

Stăpâni pe stradă

Trei fraţi, moştenitori ai unui teren pe care au fost strămutate 11 familii din Orşova Veche, atunci când s-a construit barajul Porţile de Fier I, şi-au pus toată lumea în cap, după ce au închis o stradă.

11 familii din Orşova au făcut scandal la sfârşitul săptămânii trecute, nemulţumite că trei fraţi cu care sunt vecini le-au închis strada cu o poartă metalică şi nu mai au acces spre pârâu şi spre pădure. „Cei trei fraţi Drăghicescu – Nicolae, Gheorghe şi Crăciun – ne-au închis strada, drumul public pe care noi mergeam la apă şi la pădure, şi şi-au construit case şi un garaj pe domeniul public“, a spus Constantin Pătăşanu, jurist în Orşova.

Una dintre soţiile celor trei fraţi le-a transmis oamenilor să plece de pe proprietatea ei, pentru că are acte şi pe drum, şi pe pământul de sub casele tuturor. „Vă rog frumos să plecaţi de pe pământul nostru. Avem acte şi suntem proprietari. Am avut tot terenul din zona asta, chiar şi casele voastre au fost construite pe pământul nostru. Drumul care trece spre pădure, unde dumneavoastră nu aveţi ce căuta, este pe terenul nostru“, a spus femeia.

Revoltaţi, locuitorii de pe strada George Coşbuc au chemat în ajutor autorităţile. Ajunşi la faţa locului, trei inspectori de la Inspectoratul Judeţean de Construcţii şi un echipaj de la poliţie au ascultat părerile celor două tabere şi s-au retras la primărie pentru a găsi cea mai bună soluţie. „Am fost sesizaţi de Constantin Pătăşanu şi de alte 21 de persoane să analizăm situaţia de pe strada George Coşbuc din Orşova, unde trei familii, spun oamenii, şi-au construit proprietăţi fără acte, ocupând domeniul public. Am verificat, sunt câteva construcţii care nu au fost autorizate, dar este prematur să discutăm de consecinţe“, au declarat inspectorii în construcţii.

Autorităţile vor analiza dacă fraţii Drăghicescu aveau dreptul să închidă în curtea lor o parte din pădurea din zonă. „Au închis tot, stradă, apă, pădure, şi ne-au izolat şi pe noi de natură şi de izlazul unde copiii noştri aveau loc de joacă. I-am întrebat pe vecinii noştri de ce au făcut asta şi mi-au spus că mă împuşcă“, a declarat Constantin Nicola, locuitor pe strada George Coşbuc. Câţiva oameni recunosc că locuinţele lor au fost ridicate, în momentul strămutării Orşovei Vechi, pe pământul familiei Drăghicescu, dar sunt supăraţi că acum fiii fostului proprietar, care a primit bani de la stat înainte de ’89, au închis drumul. Astăzi, primăria va lua o decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII