14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRata şomajului, în creştere

Rata şomajului, în creştere

Rata şomajului în judeţul Mehedinţi a crescut, în luna ianuarie a acestui an, cu 0,98 % faţă de sfârşitul anului trecut. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi, Gheorghe Manolache, a declarat că această situaţie are drept cauză expirarea convenţiilor pe care AJOFM Mehedinţi le-a avut încheiate cu administraţiile publice locale, care au încadrat temporar în muncă şomeri pentru executarea unor lucrări de interes comunitar.

„Pentru a contracara creşterea ratei şomajului în perioada următoare, lucrăm la elaborarea unui plan de identificare şi ocupare a unor locuri de muncă pe care le vom depista la entităţi economice şi administrative din mediul rural şi zonele defavorizate, astfel încât să diminuăm numărul şomerilor indemnizaţi, dar şi neindemnizaţi din judeţ“, a precizat directorul AJOFM Mehedinţi, Gheorghe Manolache.

În evidenţele AJOFM Mehedinţi, în prezent se află înregistraţi 11.161 de şomeri, dintre care 4.530 sunt femei, aproape 70% dintre cei neindemnizaţi provenind din mediul rural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS