17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnarmaţi pentru apărare

Înarmaţi pentru apărare

Rezultatele unei acţiuni a poliţiştilor şi jandarmilor organizate sâmbătă noapte în Craiova arată că tinerii umblă pe străzi „dotaţi“ cu cuţite, săbii şi bâte, aceştia motivând că armele sunt folosite pentru autoapărare.

Jandarmii şi poliţiştii doljeni au ieşit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzi, pentru a preveni şi combate faptele violente, dar şi pentru a verifica dacă legea este respectată de craioveni în ceea ce priveşte armele, „ingrediente“ nelipsite de la scandalurile înregistrate în ultimul timp.

Acţiunea oamenilor legii a arătat că mai ales tinerii au asupra lor arme, de la cuţite şi săbii până la bâte şi răngi. Sâmbătă noapte, în jurul orei 00.30, jandarmii şi poliţişti au observat în zona staţiei PECO Romaneşti un tânăr care, la vederea echipajelor, a rupt-o la fugă pe strada Aleea Dunării. Acesta a fost urmărit şi prins după aproximativ 100 de metri. Oamenii legii au constatat că tânărul se numeşte Marius D., de 17 ani, acesta având asupra sa un cuţit cu lama de 20 de centimetri. Craioveanul a mărturisit că familia sa este în conflict cu alta şi poartă cuţitul pentru autoapărare.

În aceeaşi noapte, pe strada Al. Macedonski, jandarmii şi poliţiştii au oprit un BMW în care se aflau fraţii Adrian, de 23 de ani, şi Valentin Sterie, de 25 de ani, ambii din Craiova. În urma controlului autoturismului, a fost găsită, lângă scaunul şoferului, în partea dreaptă, o ţeavă din inox de 80 de centimetri. Valentin a recunoscut că ţeava îi aparţine şi că o foloseşte pentru autoapărare.

 

Cu sabia în club

 

În jurul orei 1.30, jandarmii şi poliţiştii au intrat într-un club din Craiova, pentru a verifica persoanele prezente în local la acea oră. În momentul apariţiei oamenilor legii, un tânăr a scos din buzunarul hainei un obiect pe care l-a aruncat sub bancheta pe care era aşezat. S-a stabilit că tânărul se numeşte Ionuţ Spiridon, de 22 de ani, din Craiova, şi că obiectul aruncat era un cuţit tip briceag, cu lama de aproximativ 12 centimetri. Întrebat cum voia să folosească acea armă albă, tânărul a spus că o purta asupra sa pentru autoapărare, pentru că, în urmă cu aproximativ un an, a lucrat ca agent de pază la o societate de profil unde, prin natura serviciului, a intrat în contact cu mai multe persoane care l-au ameninţat.

În aceeaşi noapte, a fost găsită în maşina unui tânăr din Segarcea o sabie cu lungimea de 90 de centimetri. De asemenea, în Matizul unui craiovean a fost găsită o bâtă.

Pe numele craiovenilor găsiţi înarmaţi s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de port fără drept al cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori al altor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea pune în periscol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

Arme în Marlorex

Jandarmii doljeni au depistat-o vineri, în complexul comercial Marlorex, din Craiova, pe Alina Furiş, de 25 de ani, vânzătoare la o societate comercială, care avea în magazin o armă cu aer comprimat, de calibrul 5,5 mm. Tânăra a declarat în faţa jandarmilor că a găsit arma pe nişte saci de cartofi, a dus-o în magazin până când proprietarul va veni să o recupereze. Vânzătoarea s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII