12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAccident mortal provocat de un poliţist beat

Accident mortal provocat de un poliţist beat

Un tânăr din comuna Ianca, judeţul Olt, şi-a pierdut viaţa la numai 23 de ani din vina unui poliţist inconştient, care a plecat cu maşina băut şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.
Tragedia s-a produs sâmbătă noapte, în jurul orei 2.00, pe raza comunei Grojdibodu. Dorel Rădună, de 37 de ani, din Târgu Jiu, agent în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, s-a urcat băut la volanul maşinii personale, Dacia 1310, cu numărul de înmatriculare GJ-93-ELV. Într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), poliţistul a pierdut controlul volanului, maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a lovit violent de un copac de pe marginea drumului.
În urma impactului, unul dintre pasageri, Aurel Grecu, şi-a pierdut viaţa pe loc. Ceilalţi doi pasageri, Costel Tocea, de 27 de ani, şi Sorin Preda, de 19 ani, ambii din Ianca, au ajuns la spital cu traumatisme. Şoferul a scăpat însă fără nici o zgârietură. Testat cu aparatul alcooltest, Dorel Rădună a avut o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conform informaţiilor oferite de primarul localităţii Ianca, Mirel Pascu, poliţistul venise în comună la familia sa, iar aici s-a întâlnit cu cei trei prieteni. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă şi conducere cu o alcoolemie ce depăşeşte cu mult limita admisă de lege şi riscă să fie dat afară din poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII