12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClasa politică - zoaie pe un geam

Clasa politică – zoaie pe un geam

Preşedintele Traian Băsescu a comparat joi seară, la postul public de televiziune, clasa politică din România cu „zoaie pe un geam“, arătând că guvernul este condus de Ion Iliescu. „Ştiţi cum arată clasa politică acum? Vă spun sentimentul meu şi să nu vă gândiţi că aş viza doar vechi politicieni transferaţi din regimul anterior. Uneori, ai senzaţia că e ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia, care e România, când dai să te uiţi, e plin de zoaie. Nu vezi bine nici afară, nici de afară în casă să constaţi că e curată casa…“, a spus Băsescu.
Acesta a reiterat faptul că modernizarea României presupune modificarea Constituţiei şi asanarea clasei politice. Din acest punct de vedere, el a arătat că României îi este necesară Curtea Constituţională, şeful statului evitând să comenteze sau să critice instituţia pentru decizia în cazul CNSAS. „Având o constituţie cu vulnerabilităţi mari, în momentul în care am închis şi bruma de încredere în CCR, putem să ne luăm toţi jucăriile, să ne ducem. Până când nu vom aşeza Constituţia cu exprimări clare, cu atribuţiuni limpezi, cu relaţia interinstituţională executiv – parlament – justiţie clar definită, cât timp avem o Constituţie ambiguă, vă asigur că ne este necesară CCR“, a explicat şeful statului.
Preşedintele a adăugat că guvernul are o susţinere netransparentă, fiind „şantajat împotriva oricărui principiu democratic de un PSD flămând, dar, se pare, mai satisfăcut financiar de actualul guvern decât în timpul lui Năstase, pentru că baronii PSD din teritoriu au fost umpluţi cu bani ca recunoştinţă că menţin un guvern care are doar 20% susţinere“.
„Constituţia nu trebuie să permită aşa ceva“, a conchis şeful statului. „Iliescu conduce. Cum a condus pe vremea lui Constantinescu, conduce şi acum guvernul. Eu nu vorbesc ca un om care nu ştie. Ce vă spun este corect şi adevărat. În momentul de faţă, PSD, prin domnul Iliescu, prin Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, prin Mircea Geoană, influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat“, a încheiat Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII