13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIoana Maria Vlas, eliberată din arest pentru că e răcită

Ioana Maria Vlas, eliberată din arest pentru că e răcită

Tribunalul Bucureşti a admis ieri cererea de înlocuire a arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi ţara, pentru Ioana Maria Vlas, acuzată de înşelăciune în dosarul FNA. Vlas solicitase să fie eliberată, invocând jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg. Ea a arătat că Rusia şi Turcia au fost condamnate de CEDO de la Strasbourg pentru ţinerea în arest preventiv a unor persoane pentru o perioadă mai mare de cinci ani.
Fosta administratoare a Fondului Naţional de Investiţii (FNI) a susţinut că nu se justifică măsurile instanţelor de a o ţine în arest preventiv, cu atât mai mult cu cât, fiind răcită, „la cantitatea de viruşi pe care o am, reprezint un pericol pentru sănătatea publică“. Ea a declarat că vrea să fie eliberată întrucât numai aşa îşi poate dovedi vinovăţia, probele neputându-le aduce în faţa instanţei atâta timp cât este închisă. Din acest motiv a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de a i se interzice părăsirea ţării pe perioada procesului.
Tribunalul Bucureşti a dat curs cererii acuzatei, dispunând obligarea ei de a nu părăsi ţara. Decizia instanţei poate fi însă atacată de procurori cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII