11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandă cu ţigări în Mehedinţi

Contrabandă cu ţigări în Mehedinţi

MEHEDINŢI. Poliţiştii de frontieră severineni l-au oprit ieri în trafic, la intrarea în localitatea Gura Văii, pe Emanuel I., de 27 de ani, suspectat că se ocupă cu traficul de ţigări netimbrate.

La controlul autoturismului Oltcit aparţinând severineanului, poliţiştii au găsit 2.500 de pachete de ţigări pentru care bărbatul nu avea acte de provenienţă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că Emanuel I. împreună cu Ioan P., de 30 de ani, profitând de faptul că sunt angajaţi ai unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în PTF Porţile de Fier I, cumpărau ţigări din magazinele duty-free şi le aruncau în zona deversoarelor Hidrocentralei Porţile de Fier I. De aici, ţigările erau recuperate de un angajat al hidrocentralei şi transportate în afara societăţii, unde erau predate celor doi bărbaţi, care urma să le comercializeze.

„Poliţiştii de frontieră au depistat doi mehedinţeni care au introdus ilegal în ţară, prin zona deversoarelor Hidrocentralei Porţile de Fier I, 2.500 de pachete de ţigări netimbrate, achiziţionate din magazinele duty-free“, a declarat Valeriu Pera, comisar-şef al IJPF Mehedinţi

Cei doi au recunoscut că intenţionau să vândă ţigările comercianţilor din Severin.

Poliţiştii continuă verificările, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, cei doi mehedinţeni fiind cercetaţi pentru iniţierea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 2.500 de euro, a fost confiscată.

De la începutul anului 2008, poliţiştii de frontieră au confiscat 10.797 de pachete de ţigări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS