8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagazinele cu reduceri, amendate de OJPC

Magazinele cu reduceri, amendate de OJPC

OLT. Magazinele din Slatina care au practicat reduceri de sezon au fost amendate zilele trecute de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) deoarece au încălcat legislaţia în domeniu. Trei agenţi economici au fost surprinşi, în timpul ultimelor controale, cu produse textile etichetate necorespuzător. De asemenea, în magazine nu era afişată perioada de reducere pentru produsele care se vindeau la un preţ mai mic. Valoarea totală a amenzilor aplicate acestor firme a fost de 5.000 de lei. „Produsele nu aveau afişată data de debut a perioadei de soldare, iar la unele dintre ele, de pe etichetă lipseau fie corespondentul în limba română al mărimii, fie semnele grafice de întreţinere a produselor, fie compoziţia lor fibroasă“, a spus Sorin Tîrcomnicu, inspectorul-şef adjunct al OJPC Olt.

 

82 de firme, sancţionate

 

În total, în urma celor 117 controale întreprinse în perioada 21 ianuarie – 1 februarie, au fost depistate 82 de firme care nu au respectat drepturile consumatorilor. Valoarea totală a amenzilor a fost de 65.000 de lei.

Foarte multe abateri s-au constatat la agenţii economici care comercializează lichid antigel şi soluţie pentru spălarea parbrizelor. Din opt unităţi controlate, şapte au fost găsite cu nereguli, motiv pentru care inspectorii OJPC au de gând să continue controalele pe această temă.

Zilele trecute au fost făcute verificări şi cu privire la modul de desfăşurare a programului „Laptele şi cornul“. Toate cele şapte unităţi şcolare şi preşcolare supuse controlului au fost găsite în legalitate. „Noi verificăm în permanenţă produsele oferite copiilor din şcoli şi grădiniţe, astfel încât să nu avem nici un fel de problemă cu laptele şi produsele de panificaţie distribuite gratuit. La nici una dintre unităţile controlate nu s-au depistat abateri“, a mai spus Tîrcomnicu. În perioada menţionată au fost cercetate 20 de reclamaţii venite din partea consumatorilor şi au fost retrase de la comercializare produse periculoase în valoare de peste 600 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS