5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără faimă, dar cu avere

Fără faimă, dar cu avere

Fostul baron de Gorj a rămas fără titlu, dar a păstrat o avere impresionantă, acumulată de-a lungul carierei de funcţionar public.

 

GORJ. Averea pe care o deţine familia Mischie arată că o carieră în administraţia publică poate fi reţeta reuşitei şi a succesului în viaţă. Cu toate că are la activ o condamnare la închisoare cu suspendare, alta tot la închisoare, dar nedefinitivă şi încă două procese pe rol, Nicolae Mischie se poate lăuda cu o avere consistentă. Preţul plătit pentru viaţa de baron îl constituie procesele şi condamnările. Necazurile penale din ultima perioadă, care s-au abătut asupra familiei Mischie, i-au adus pe cei doi soţi în situaţia de a apela la mai multe împrumuturi. Soţii aceştia s-au împrumutat anul trecut cu peste 500.000 de lei la bancă şi continuă să aibă de plătit datorii de zeci de mii de dolari făcute chiar şi cu un deceniu în urmă. Ultima declaraţie de avere completată şi făcută publică de consilierul municipal Sanda Mischie arată că familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a luat în 2007 un credit de la CEC în valoare de 56.000 de lei, ce trebuie returnat în şapte ani. Soţii Mischie au mai împrumutat de la rude 50.000 de dolari şi 10.000 de lei. Cuantumul total al datoriilor înregistrate este de 100.000 de lei, sumă relativ redusă în raport cu valoarea bunurilor aflate în proprietatea soţilor Mischie.

 

Patru locuinţe

 

Din vânzarea unui spaţiu de locuit, soţii Mischie au obţinut suma de 65.000 de lei. Cei doi soţi au câştigat fiecare câte 50.000 de lei în cursul anului trecut. Sanda Mischie este doctor la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu şi deţine şi un cabinet de medicină internă. Nicolae Mischie a obţinut leafa din prestaţiile ca profesor la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu. Din aceeaşi declaraţie de avere a consilierului Sanda Mischie rezultă că familia Mischie mai deţine stupi, păsări, vaci, oi şi păstrăvi, fără a fi specificat numărul acestora. În posesia fostului baron de Gorj şi a soţiei acestuia se mai află terenuri agricole, câteva hectare de pădure, precum şi case la Runcu, Godineşti şi Arcani. La Bucureşti, familia Mischie are un apartament în apropiere de Palatul Parlamentului, iar la Târgu Jiu este proprietara celebrei vile Bicescu, fosta policlinică cu plată a oraşului, modernizată de firma lui Clement Mocanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII