10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDN 7, paralizat de căderile de stânci

DN 7, paralizat de căderile de stânci

Traficul rutier pe Valea Oltului este paralizat, odată cu dezgheţul, de stâncile care se prăvălesc de pe versanţi. Din cauza bolovanilor care au căzut de pe munte, la kilometrul 206, în zona Cârligul Mare, ieri s-a circulat pe un singur sens.

VÂLCEA. Pe DN 7, la kilometrul 206+260 de metri, în judeţul Vâlcea, au început să cadă luni seară sporadic stânci de pe versanţi. Bolovanii au blocat traficul pe sensul de la Sibiu către Râmnicu Vâlcea.

Poliţia a oprit circulaţia, timp de 15 minute, perioadă în care angajaţii Administraţiei Naţionale de Drumuri (AND), Districtul Vâlcea, au îndepărtat bolovanii de pe carosabil. Pentru că pe o distanţă de 50 de metri cădeau sporadic pietre, s-au montat în zonă panouri de avertizare şi s-a decis să se circule pe un singur fir. „Luni seara la kilometrul 206 +260 de metri, au început să cadă pietre de pe versanţi pe carosabil. Am decis ca pe o distanţă de 50 de metri să se circule alternativ pe un singur sens. Echipaje ale poliţiei au fost în zonă toată noaptea şi au dirijat traficul“, a spus Eugen Mănescu, directorul AND, Districtul Vâlcea.

În zona în care au loc căderi de pietre, un bolovan de câteva kilograme a căzut luni seară pe un autoturism care tranzita zona. „Din păcate, o bucată de rocă de câteva kilograme a căzut pe o maşină care venea de la Sibiu către Râmnicu Vâlcea. În autoturism se aflau două persoane, iar bolovanul a căzut pe parbriz şi l-a spart. Nici una dintre cele două persoane nu a fost rănită“, a spus Radu Renga, prefectul judeţului.

 

Alpiniştii execută lucrări de degajare a stâncilor

 

Reprezentanţii AND, Districtul Vâlcea, încercau ieri, împreună cu alpiniştii, să disloce rocile de pe versant care stăteau să cadă, punând în pericol siguranţa traficului. „Acestea sunt măsurile de moment pe care le putem lua. Problema de pe DN7 nu poate fi rezolvată până când nu investim în stabilizarea versanţilor“, a afirmat prefectul. Radu Renga i-a solicitat ministrului transporturilor, Ludovic Orban, fonduri pentru stabilizarea versanţilor de pe DN 7 şi pentru finalizarea mai multor lucrări care se fac la viaductele de pe acest tronson. O echipă de cinci alpinişti disloca ieri, cu ajutorul lopeţilor şi al căngilor, bolovanii de pe versanţi. „Timp de 20 de minute alpiniştii execută lucrări de degajare a stâncilor, perioadă în care traficul e închis pe ambele sensuri. Apoi îndepărtăm bolovanii de pe carosabil şi dăm drumul la circulaţie timp de câteva minute“, a afirmat Eugen Mănescu. Tot acesta a precizat că alpiniştii au de dat jos de pe versanţi câţiva metri cubi de stâncă şi spera ca lucrările să fie finalizate în câteva ore, pentru ca traficul să se desfăşoare normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS