6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectele SAPARD, la raport

Proiectele SAPARD, la raport

Două proiecte câştigate de autorităţile locale din Botoşeşti-Paia şi Galicea Mare prin programul SAPARD, care nu au fost demarate până în prezent, trebuie finalizate până în toamnă. Anunţul a fost făcut ieri de prefectul Silviu Dumitru, care a declarat că la întâlnirea cu autorităţile centrale de săptămâna trecută i s-au cerut date referitoare la stadiul implementării celor două proiecte. „Ni s-a spus că aceste contracte trebuie finalizate pentru că aceia de la minister trebuie să transmită Uniunii Europene un răspuns de utilizare a sumelor pe SAPARD până pe 15 octombrie. Mi-au spus că nu li s-a raportat nimic cu privire la aceste proiecte“, a spus Dumitru.

Referitor la situaţia proiectelor, Daniel Popescu, directorul Centrului Regional Oltenia al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, implementarea proiectelor nici măcar nu a fost demarată în cele două localităţi din cauza unor contestaţii a licitaţiilor.

„E vorba de alimentare cu apă în Galicea Mare şi reabilitare de drum în Botoşeşti-Paia. Au fost contestaţii la procedura de licitaţie şi de aceea s-a întârziat, apoi a venit sezonul rece şi acum trebuie să se apuce de lucru. Termenul de finalizare este de 30 septembrie şi au suficient timp să termine proiectele“, a spus Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS