13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia acuză, justiţia eliberează

Poliţia acuză, justiţia eliberează

Scandalurile în care a fost implicat Eriko Constantinescu sunt de notorietate în Craiova. Eriko este o veche cunoştinţă a oamenilor legii, fiind implicat în multe conflicte şi bătăi de stradă. Cu toate că a fost arestat pentru unele dintre ele, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, Eriko Constantinescu a scăpat basma curată. Cei care au considerat că a cotonogi oameni cu bâte de base-ball sau a folosi un pistol în plină stradă nu sunt fapte penale sunt chiar judecătorii craioveni, care au dispus eliberarea lui Eriko.

Vă prezentăm o parte dintre „faptele de vitejie“ ale celui care deţine mai multe localuri în Cetatea Banilor.

Scandalul de la „Buzeşti“

Pe 2 noiembrie 2002, un conflict între un grup de romi din Faţa Luncii şi bodyguarzii lui Samir Sprânceană, Tudor Jean şi Eriko Constantinescu a izbucnit în parcarea de la Colegiul „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Romii spun că aproximativ zece persoane, printre care şi Eriko, au năvălit peste cei care doreau să intre în discoteca East-17, fluturând câteva săbii ninja, pistoale şi cuţite. Una dintre victime, George Tomescu, a susţinut că a fost atacată chiar de Eriko. „S-a repezit cu sabia spre mine, iar Mădălin împreună cu alţii au scos pistoalele şi le-au îndreptat spre noi“. Romii s-au dus în cartierul Faţa Luncii şi au adunat câteva sute de persoane, hotărâţi să-şi facă dreptate. Conflictul a fost domolit de Silvian Filoti Fulguţă, liderul unei părţi a romilor din Faţa Luncii. Comisarul Jean Dobrescu, pe atunci adjunct al Secţiei nr. 1 de Poliţie, a demarat cercetările, care s-au soldat în final doar cu nişte amenzi pentru tulburarea liniştii publice.

Scandalul de la Medieval

Alt scandal de proporţii a avut loc în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2005, în faţa discotecilor Angel’s şi Medieval. În jurul orei 0.15, un grup de 15-20 de persoane înarmate cu bâte de base-ball, printre care poliţiştii i-au recunoscut pe Eriko Constantinescu, Andrei Nicolae, Alin Bozgan, Mihai Marius Tricu, Daniel Cătălin Tricu şi Sorin Boltaşiu, s-au luat la bătaie cu grupul lui „Gigioc“. Poliţiştii i-au solicitat lui Eriko şi membrilor grupului acestuia să înceteze şi să părăsească zona.

După ce grupul s-a retras câţiva metri, din clubul Angel’s au ieşit alte persoane, înarmate cu săbii şi bâte, printre care poliţiştii i-au recunoscut pe Gigi-Vadik Zavera, zis „Gigioc“, Nicuşor-Dragoş Anuţa, zis „Nicu Grasu“, Paul Ionuţ Amza, Ermil Constantinescu şi Liviu Goagără. Aceştia au înaintat câţiva metri spre grupul lui Eriko, agitând săbiile şi bâtele, înjurând şi ameninţând. Lucrătorii de poliţie au intervenit între cele două grupuri şi i-au somat încă o dată pe membrii lor să înceteze, moment în care Eriko a vârât pistolul în tocul de sub geacă şi s-a retras cu grupul său spre discoteca Medieval.

Din clubul Angel’s, pe uşile deschise, mai multe persoane aruncau spre grupul lui Eriko cu scaune, bâte, sticle şi scrumiere, avariind o parte dintre autoturismele aflate în parcare.

Procurorii au hotărât punerea sub acuzare a trei inculpaţi. Gigi-Vadik Zavera, zis „Gigioc“, Marin Cătălin Ciovică şi Eriko Cezar Constantinescu au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată.

În ceea ce priveşte caracterizarea celor trei inculpaţi, oamenii legii au consemnat în rechizitoriu că Eriko are 45 de ani, a absolvit liceul, este asociat la SC TAXI CONTINENTAL SRL Craiova şi nu are antecedente penale.

„Gigioc“ are 34 de ani, a absolvit liceul, este căsătorit, este administrator la SC REBEKA SRL Craiova, a fost condamnat în 1999 la trei ani de închisoare pentru furt calificat şi la 2.000.000 de lei amendă penală pentru lovire, în ianuarie 2005. Ciovică are 28 de ani, este necăsătorit, nu are nici o ocupaţie, iar in iunie 2002 a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Cei trei au fost arestaţi preventiv, petrecându-şi circa trei luni în spatele gratiilor, până ce judecătorii au considerat că inculpaţii nu prezintă pericol social. Judecătoria Craiova a finalizat în martie 2007 dosarul penal în care Gigi-Vadik Zavera, zis „Gigioc“, Marin Cătălin Ciovică şi Eriko Cezar Constantinescu erau judecaţi pentru lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice. Magistraţii au dispus achitarea celor trei inculpaţi, pe motiv că faptele pentru care au fost acuzaţi nu au existat. Doar Ciovică, judecat şi pentru conducere fără permis, s-a ales cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru această din urmă faptă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII