8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrivit de un răcitor de patru tone

Strivit de un răcitor de patru tone

VÂLCEA. Un bărbat a sfârşit tragic după ce a fost strivit de un răcitor de patru tone. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, când Poliţia Drăgăşani a fost sesizată telefonic de Camera de Gardă a Spitalului Municipal Drăgăşani că a fost adus un bărbat decedat, care prezenta politraumatisme abdominale şi toracice. Cele două persoane care au adus bărbatul la spital au declarat că acesta a fost victima unui accident de muncă.

La nivelul Poliţiei Drăgăşani s-a constituit o echipă operativă care, însoţită de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, a identificat victima, Ion C., de 50 de ani.

„Victima s-a prezentat în jurul orei 11.00 la locuinţa lui Mihai B., unde lucra ocazional, şi a efectuat împreună cu alte două persoane lucrări de polizare la un capăt de răcitor, cu o greutate de aproximativ patru tone. La un moment dat, acesta a solicitat unei persoane cu care se afla la muncă să ridice capătul de răcitor. Nicolae L., folosindu-se de un excavator, a ridicat capătul de răcitor, iar victima a introdus sub acesta un vas de dimensiuni mari din inox şi doi buşteni. A eliberat capătul răcitorului, acesta rămânând sprijinit în cele trei elemente de susţinere. După circa zece minute, persoanele care se aflau în curte au auzit un zgomot. Oamenii au observat că elementele de susţinere cedaseră şi victima era prinsă sub capătul răcitorului. Cu ajutorul excavatorului, au ridicat capătul răcitorului, au scos victima şi au transportat-o la Spitalul Municipal Drăgăşani, unde a fost constatat decesul“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Din primele cercetări s-a stabilit că nu este vorba de un accident de muncă, victima neavând calitatea de angajat, cercetările continuând pentru stabilirea situaţiei de fapt. Cadavrul lui Ion C. a fost transportat la morga spitalului pentru autopsiere, în vederea stabilirii cauzelor decesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII