17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcesul privind reîntoarcerea lui Niţă la SJU a fost amânat

Procesul privind reîntoarcerea lui Niţă la SJU a fost amânat

OLT. Acţiunea privind suspendarea ordinului prin care managerul Spitalului Judeţean Slatina, Mihai Niţă, a fost înlăturat de la conducerea unităţii sanitare ar fi trebuit să se judece vineri, 1 februarie, dar s-a amânat din nou. Dacă pe 12 ianuarie avocatul Ministerului Sănătăţii Publice a invocat că n-a putut ajunge la Curtea de Apel Craiova din cauza vremii nefavorabile, deşi pe Drumul European 574 se circula fără probleme, vineri, apărătorul ministrului a ajuns, dar a anunţat că a uitat la Bucureşti împuternicirea, solicitând un nou termen. Cu toate protestele avocatului fostului manager Niţă, judecătorul a stabilit un nou termen de judecare, pe 22 februarie, deşi era vorba de o ordonanţă prezidenţială de suspendare a ordinului, care presupune o procedură mult mai rapidă.

„Ce se întâmplă este în afara legii. Este o încălcare flagrantă a drepturilor omului! Eu nu cer altceva decât să se judece procesul. Am vorbit cu avocatul şi vom face o plângere la Curtea Constituţională. Nu se poate să se acorde asemenea termene, să se amâne la nesfârşit!“, a declarat Mihai Niţă.

Dacă pe 22 februarie fostul manager speră să obţină suspendarea ordinului de destituire, o săptămână mai târziu, pe 28 februarie, trebuie să se judece procesul intentat ministrului Nicolăescu. Această din urmă acţiune are la bază contestarea de către fostul manager Niţă a legalităţii actului de destituire. În ordinul care a dus, la sfârşitul lunii septembrie 2007, la schimbarea gărzii la Spitalul Judeţean, devenit la două zile şi de Urgenţă, se făcea referire la concluziile unui raport de control. Or, spune Niţă, acel raport conţine cu totul şi cu totul altceva, regăsindu-se chiar expresia „nu sunt motive de destituire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS