Acasă Local Peste 400 de elevi intră în febra testelor naţionale

Peste 400 de elevi intră în febra testelor naţionale

VÂLCEA. Peste 400 de elevi vâlceni, mai exact 415 absolvenţi de gimnaziu care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de capacitate/testele naţionale din anii anteriori, inclusiv 2007, indiferent de vârstă, vor intra de astăzi în febra sesiunii speciale a testelor naţionale.

Sesiunea specială va începe cu proba scrisă la limba şi literatura română. „Comisia naţională de examen va organiza, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în toate cele patru zile de concurs, începând cu ora 8.50, şedinţa publică de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile. La ora 9.00, numărul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio România Actualităţi şi va fi afişat pe http://examene.edu.ro. Extragerea se va face prin utilizarea a două urne distincte, în care vor fi introduse câte zece bile cu bilete marcate cu numere de la zero la la nouă. Din fiecare urnă va fi extrasă câte o bilă. Cele trei probe, care vor avea loc în judeţul Vâlcea, sunt programate să se desfăşoare în Centrul de Examinare organizat la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea, iar lucrările vor fi corectate în Centrul de Evaluare de la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea“, a declarat profesorul Gheorghe Ciucă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.

Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra în săli. După distribuirea subiectelor, candidaţii au la dispoziţie două ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate părăsi sala, doar dacă predă lucrarea scrisă şi semnează pentru aceasta. Candidaţii pot părăsi centrul de testare cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. Dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, va fi însoţit de unul dintre cadrele didactice care supraveghează, până la înapoierea în sala de testare.

Următoarea probă va avea loc pe 6 februarie, la Matematică, iar ultima probă se va desfăşura pe 7 februarie, la Istoria Românilor sau Geografia României (test scris). Pe 9 februarie, este programată prima afişare a rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00-20.00). Rezolvarea acestora este prevăzută pentru 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 februarie.

Exit mobile version