11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMeciul de fotbal dintre Ponta şi Hanu, anchetat de procurori

Meciul de fotbal dintre Ponta şi Hanu, anchetat de procurori

Miuţa desfăşurată, în urmă cu aproximativ o lună, în sala de sport din municipiul Motru, între echipele conduse de deputatul PSD Victor Ponta şi primarul localităţii, Dorin Hanu, a intrat în atenţia Parchetului. Elevii a şapte clase din două unităţi de învăţământ nu şi-au mai putut desfăşura orele de educaţie fizică în sala de sport, pentru că aceasta a fost ocupată de politicienii pasionaţi de fotbal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, Daniel Tică, a precizat că Poliţia Motru efectuează cercetări în acest caz, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, care s-au autosesizat din presă. Potrivit acestuia, oamenii legii au luat declaraţii de la câteva persoane care au legătură cu meciul de fotbal, în special cu profesorii care nu au putut să-şi desfăşoare orele de sport. Peste 150 de elevi şi-au desfăşurat orele de educaţie fizică în sălile de curs, iar o clasă, afară, pe terenul de sport, deşi acesta era acoperit cu zăpadă.

Meciul s-a desfăşurat la începutul lunii ianuarie, cu ocazia unei vizite făcute de Ponta în municipiul Motru. Din echipele celor doi au făcut parte mai mulţi pesedişti care îl însoţeau pe Victor Ponta, precum şi mai mulţi consilieri şi angajaţi din Primăria Motru care au jucat în formaţia primarului Dorin Hanu.

 

Ponta consideră

că este o exagerare

 

Primarul Dorin Hanu a aflat despre cercetările pe care le fac poliţiştii şi spune că se aşteaptă să fie chemat şi el să dea declaraţii. Acesta consideră că nu a fost încălcată legea şi că sala a fost închiriată de organizaţia PSD Motru, după ce s-a obţinut acceptul profesorilor. Acesta a mai spus că sala de sport aparţine primăriei, care are posibilitatea să o închirieze.

Deputatul Victor Ponta consideră că organele de anchetă exagerează, dar că o să dea declaraţii dacă va fi nevoie: „Se exagerează foarte mult. O să mă duc să dau o declaraţie, dacă voi fi solicitat. Eu nu fug de procurori“.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a efectuat o anchetă cu privire la meciul desfăşurat la Motru, din care a reieşit că procesul de învăţământ nu a fost afectat, pentru că orele s-au desfăşurat în altă locaţie.

Meciul de fotbal s-a desfăşurat în contextul în care primarul Dorin Hanu a anunţat trecerea sa de la PRM la PSD. Împreună cu acesta au plecat vicepreşedintele organizaţiei PRM şi mai mulţi consilieri locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS