8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorun acuză guvernul de prostie

Gorun acuză guvernul de prostie

Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, a contestat ieri comunicatul de presă de vineri al guvernului, în care se spunea că schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) nu a avut caracter politic, aşa cum acuzase rectorul.

 

GORJ. Adrian Gorun consideră că guvernul „dezinformează şi intoxică opinia publică“. Acesta a explicat tot într-un comunicat de presă că premierul a greşit grav emiţând doar o singură decizie de trecere a sa de la Ministerul Educaţiei la Comisia de prognoză într-o funcţie similară. Legal, spune Gorun, Tăriceanu ar fi trebuit să emită şi o decizie de eliberare din funcţie. „Decizia respectivă este exclusiv politică, emisă la comanda lui Dan Ilie Morega, liderul liberalilor gorjeni, care, încă din luna iunie 2007, solicita, printr-o scrisoare adresată lui Tăriceanu, schimbarea sa din funcţie“, se specifică în comunicatul semnat de Gorun.

Erori la guvern

 

Rectorul contestă şi faptul că în locul său a fost numit la MECT un inginer, fără nici o legătură cu procesul de învăţământ, iar el, posesor al titlului de profesor universitar doctor, a fost înlăturat.

„Comunicatul conţine grave erori, carenţe epistemice, contradicţii şi denaturări ale realităţii, dovedind nu doar reaua-voinţă a celor care, prin manevre de culise, au tradus în fapt abuzul de putere, dar şi slaba pregătire profesională“, a menţionat Adrian Gorun în comunicatul remis presei.

Biroul de presă al guvernului a emis vineri, 1 februarie, un comunicat de presă în care se preciza că deciziile de eliberare a lui Adrian Gorun din funcţia de secretar general al MECT, respectiv de numire în cea de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), au caracter administrativ, nu politic şi „au fost luate în vederea întăririi capacităţii administrative şi a eficientizării activităţii instituţiilor publice menţionate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare“. În acelaşi comunicat, Gorun este acuzat că încalcă Statutul funcţionarilor publici „prin lansarea de acuzaţii false la adresa primului-ministru“ şi ameninţat că ar putea fi sancţionat pentru „manifestări care aduc atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea“.

Pe 31 ianuarie, Adrian Gorun a depus la Parchetul General o plângere împotriva premierului Călin Popescu-Tăriceanu, pe care îl acuză de „abuz excesiv de putere“, pentru că l-a schimbat din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS