5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bazar luat pe sus

Vânzătorii de pe aleea de acces în Piaţa Centrală din Craiova sunt obligaţi de municipalitate să părăsească strada şi să-şi aexpună mărfurile în curtea omplexului. Ei au fost înştiinţaţi ieri că îşi pot desfăşura în continuare activitatea comercială, lângă unitatea Loteriei, la doi paşi de intrarea în piaţă, unde administraţia târgurilor le-a pus la dispoziţie mai multe tarabe.

Potrivit directorului pieţelor din Bănie, Gheorghe Călinoiu, săptămâna viitoare va fi construită şi o copertină în zona rezervată noilor chiriaşi. Patru dintre aceştia îşi mutaseră ieri şi marfa la noile tarabe, ceilalţi susţinând fie că o vor face în zilele următoare, fie că nu o vor face de loc.

Decizia a fost luată de primarul Craiovei, Antonie Solomon, după ce mai mulţi craioveni de pe strada Calea Bucureşti au sesizat autorităţile că intrările în blocurile din vecinătatea pieţei s-au transformat în bazar. „Nu îi goneşte nimeni, ba chiar le permitem să vândă în piaţă. Mai mult de atât nu avem ce să le oferim. Însă, aşa nu se mai poate continua, asta nu este cale de acces într-o piaţă, este un troc mizerabil“, a spus primarul Craiovei.

Toţi comercianţii de pe Aleea Fraţii Goleşti deţin acorduri cu municipalitatea, însă, potrivit legii, primăria poate suspenda sau chiar desfiinţa un astfel de acord fără înştiinţare prealabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS