3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectul de Hunedoara, dealer de maşini la firmele de stat

Prefectul de Hunedoara, dealer de maşini la firmele de stat

Prefectul de Hunedoara, Dan Aurel Pricăjean, a vândut societăţii care distribuie apa în Valea Jiului zece maşini marca Dacia Logan, prin intermediul firmei pe care o controlează. SC Apaserv Valea Jiului plăteşte lunar leasingul pentru autoturismele achiziţionate, iar cei 8.000 de lei intră în conturile SC Aurocar Orăştie.

Firma de distribuţie a apei din Valea Jiului a cumpărat aceste maşini, deşi este într-un blocaj financiar şi, în urmă cu numai un an, datoriile rezultate dintr-un împrumut la Banca Mondială au fost achitate de la bugetul statului.

Dan Aurel Pricăjean a negat că firma pe care o controlează, Aurocar Orăştie, ar fi avut relaţii comerciale cu vreo societate de stat: „Nu este adevărat, eu nu am nici o firmă care să fi vândut maşinile la Apaserv. Eu nu mai sunt la Aurocar, puteţi să vă informaţi“.

Prefectul de Hunedoara se contrazice însă cu declaraţiile oficiale de interes şi avere care apar pe site-ul prefecturii, dar şi pe site-ul www.aurocar.ro.

Potrivit declaraţiei de avere neactualizate din 2007, Pricăjean a obţinut dividende de peste 20.000 de lei de la firmele Aurocar Serv şi Aurocar 2002. De asemenea, pe site-ul firmei www.aurocar.ro Pricăjean apare în fotografie chiar pe prima pagină şi la persoane de contact, cu funcţia de director.

Prefectul de Hunedoara a fost audiat anul trecut de comisarii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, într-un dosar penal în care mai multe persoane erau cercetate pentru delapidare şi spălare de bani, pentru că ar fi avut relaţii comerciale cu persoanele investigate prin firma Autocar Serv SRL Orăştie.

Cei de la fosta Regie Autonomă a Apei din Valea Jiului spun că vor folosi vehiculele pentru deplasările celor care fac munca de teren la staţiile de tratare a apei şi că investiţia a fost necesară deoarece întreţinerea vechilor maşini costa mai mult decât leasingul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS