10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep înscrierile pentru elevii din clasa I

Încep înscrierile pentru elevii din clasa I

VÂLCEA. Pentru a se putea identifica necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic, este necesar ca părinţii să-şi înscrie copiii în clasa I, de preferat până la 1 mai 2008.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a lansat o campanie de informare a părinţilor viitorilor şcolari asupra acestui aspect. Dacă aceştia vor înţelege necesitatea înscrierii copiilor, preferabil până la 1 mai, vom putea prefigura cu o mai mare claritate numărul de elevi ce vor începe şcoala în septembrie 2008 şi, de asemenea, vom putea identifica în timp util numărul de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic. Conform Ordinului nr. 2.572/9.11.2007, privind Calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2007-2008, ISJ-urile trebuie să afişeze până pe 19 mai 2008 lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile. Fac apel către părinţi, să înţeleagă că respectarea acestui calendar este un element esenţial în asigurarea calităţii educaţiei viitorilor şcolari“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.

Pentru înscrierea copiilor în clasa I, şcolile trebuie să ţină cont de următoarele criterii: înscrierea cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea şcolii şi, în limita locurilor disponibile, a celorlalţi solicitanţi. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor. De asemenea, unităţile şcolare care nu au structurată o circumscripţie şcolară vor face publice criteriile proprii de înscriere şi vor răspunde în scris tuturor solicitărilor de înscriere ale părinţilor în baza respectării acestor criterii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII