5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHandbaliste de la CSS Drobeta Turnu Severin, bătute

Handbaliste de la CSS Drobeta Turnu Severin, bătute

Cinci handbaliste din Mehedinţi au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost lovite cu pumnii şi cu picioarele la ieşirea din Sala Polivalentă din Hunedoara, unde se aflau la un turneu naţional.

 

MEHEDINŢI. Suporterii echipei CSS Hunedoara le-au bătut la sfârşitul săptămânii trecute pe mehedinţence, de ciudă că acestea au câştigat detaşat meciul cu echipa gazdă, cu scorul 18 – 13.

Sportivele au fost lăsate să plece, doar când au venit salvarea şi poliţia. Jucătoarele din Severin au ajuns la Spitalul din Hunedoara pentru a primi îngrijiri medicale, starea lor fiind critică. Nici acolo însă nu au scăpat de huliganii care au intrat peste medicii ce le îngrijeau să le bată din nou.

„Un băiat mi-a dat un pumn în faţă şi am căzut inconştientă. M-am trezit în ambulanţă“, a spus Georgiana Pârcălăbescu, handbalistă de la CCS Drobeta Turnu Severin.

De frică, fetele şi antrenorul au fugit din spital, refuzând internarea, şi au cerut protecţie la poliţie.

„Am luat sticle în cap şi pumni, şi picioare. Dădeau toţi în noi. Nu vă pot explica în cuvinte prin ce am trecut“, a spus plângând Claudia Călin de la CSS Drobeta Turnu Severin.

Antrenorul nu-şi poate explica de ce nici după atâtea zile nu s-a luat nici o măsură disciplinară şi juridică.

„Am 40 de ani de handbal şi aşa ceva nu am mai văzut. Să baţi un copil de 16 ani cu picioarele până îl laşi jos. Aşa ceva nu este de trecut cu vederea. Am cinci fete internate la clinica sportivă din Severin şi alte cinci accidentate. Toată echipa a fost bătută de nişte huligani. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta la Hunedoara. Şi echipa de la Vâlcea a luat bătaie, şi cea de la Timişoara. Oare de ce nu s-au luat măsuri până acum şi timp de cinci zile de la incidente nu s-a făcut public scandalul din Hunedoara?“, se întreabă Ion Milovan, antrenorul echipei CSS Drobeta Turnu Severin.

 

Sportivele au primit certificate
medico-legale

 

Sportivele au primit certificate medico-legale pentru şase zile.

„Fetele au multiple contuzii şi excoriaţii. Unele sunt lovite la cap şi în piept. Nu mă pot pronunţa dacă au complicaţii majore decât după aflarea rezultatelor de la tomograf şi ecograf. Cert este că 20 de zile nu pot lua parte la antrenamente şi la jocuri“, a declarat Mariana Zimţea, medic sportiv. Părinţii fetelor nu ştiu ce să mai creadă despre ce se întâmplă pe arenele sportive. Conducerea echipei CSS Drobeta Turnu Severin a depus memorii la Federaţia Română de Handbal şi mai multe plângeri la poliţie, unde îi va chema în judecată pe bătăuşi şi pe organizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII