Copiatul face ravagii în facultăţi

Autori


La vremuri noi, metode de copiat moderne – microcăşti, hands-free-uri, telefoane „deştepte“, pixuri cu ultraviolete. Studenţii craioveni se folosesc de ultimele tehnologii ca să treacă examenele grele sau de profesorii duri.

Fie că folosesc metode clasice de copiat, cum ar fi fiţuicile, servitele etc., sau moderne – microcăşti, hands-free-uri, telefoane ultimul tip -, studenţii craioveni reuşesc să scape cu bine de „stresiune“ şi de materia multă şi de cele mai multe ori inutilă pe care trebuie să o acumuleze semestru de semestru. A copia la un examen este însă şi un motiv de mândrie pentru student, care are cu ce se lăuda în următorul semestru: „Eu am reuşit să îl copiez pe profu X“.

 

Cu căştile-minune treci sesiunea

 

Cea mai nouă şi mai sigură metodă de copiat o reprezintă căştile de dimensiuni milimetrice care sunt introduse în ureche şi pot fi scoase numai cu ajutorul unui magnet. Studenţii îşi montează pe sub haine microfonul şi îşi lipesc de corp cu scoci firele care transmit informaţiile preţioase de la telefon la căşti.

După ce au pus totul la punct, examenul poate începe. Studentul intră în sală şi îşi sună repede un prieten care stă acasă în pat, înconjurat de cursuri şi cărţi. Dacă profesorul dictează subiectele, acesta le aude, le notează, le caută în cursuri şi dictarea începe.

Dacă studentul primeşte o foaie cu subiecte, atunci trebuie să i le şoptească prietenului sau să îi trimită un mesaj. Un asemenea dispozitiv nu este deloc ieftin, studenţii trebuind să scoată din buzunar 2.700.000 de lei vechi, dar ei spun că merită să facă o astfel de investiţie.

„Face toţi banii. Decât să plătesc după aceea restanţele şi să stau toată vara cu ai mei pe cap, mai bine dau aproape trei milioane şi am rezolvat problema. Eu sunt student la două facultăţi şi îţi dai seama ce înseamnă să ai 20 de examene într-o sesiune“, a spus Cosmin, student în anul II la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi la cea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

În timp ce tinerii care vând asemenea dispozitive au dezvoltat adevărate afaceri, studenţii care au achiziţionat căştile-minune se bucură din plin de beneficiile tehnologiei. „Eu le am din anul I, pe atunci erau mai ieftine, dar am pus bani cu încă două prietene şi ne-au fost de mare ajutor până acum“, a spus Andreea, studentă în anul III la Facultatea de Matematică-Informatică.

 


Fiţuica, mama copiatului

 

La fel funcţionează şi hands-free-urile, care sunt mult mai ieftine şi mai uşor de procurat decât microcăştile, dar studenţii sunt descoperiţi mai uşor. Şi pixul cu ultaviolete este folosit la copiat, dar şi telefoanele performante în care scrii cursuri întregi şi care te pot ajuta în momentele grele de la examen doar printr-o simplă apăsare pe buton, numai să nu te lase bateria. Sunt şi metode de copiat pentru care nu ai nevoie de ultimele descoperiri în domeniul tehnologiei, ci de un pic de imaginaţie şi multă răbdare. În această categorie intră servitele, adică lucrări gata făcute de acasă, bune în cazul în care profesorul nu semnează foile, şi pixurile cu fiţuici, adică cele transparente pe care lipeşti fiţuicile scrise de mână sau xeroxate. Fiţuica rămâne însă cea mai bună metodă.

„La mine nu merge nici cu telefonul, cu căştile sau alte asemnenea lucruri. Eu mă bazez pe fiţuici şi, dacă nu poţi să le scoţi, cel mai sigur e să dai cu geana la vecina. Văd şi la trei bănci depărtare dacă e nevoie“, a spus Corina, studentă în anul III la Facultatea de Litere.

 

Profii contracarează cu magneţi şi propuneri de exmatriculare

 

Şi profesorii s-au adaptat ultimelor metode de copiat şi au găsit soluţii pentru a nu se lăsa înşelaţi de tineri. S-au înarmat cu magneţi ca să le scoată din urechi microcăştile, umblă prin săli cu radiouri ca să vadă cine le bruiază examenul şi sunt cu ochii pe telefoanele puse strategic de masa de examen. Şi pentru a înlătura tentaţia copiatului, unii profesori aplică pedepse dure celor pe care îi prind cu fiţuica sau cu căştile în urechi – referate, procese-verbale sau propuneri de exmatriculare. „S-au cam prins şi profesorii de unele metode. Pe la unele facultăţi umblă cu magneţii şi cu radioul după ei, iar dacă te văd cu mâna pe telefon sau în apropierea lui, imediat vin să se uite în mesaje. La ASE, la Filosofie, la Drept au trecut la ameninţări serioase. Dacă te prind copiind, nu te mai dau afară din examen. Îţi fac referat, colegii semnează şi te propun pentru exmatriculare“, a spus Marian, student în anul II la Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie.

Aşa că, dacă nu reuşeşti să foloseşti nici o metodă de copiat pentru că profu e cu ochii în patru, nu ai decât o soluţie. Te declari învins şi pleci din sală. „Nu am făcut nimic, că i-a prins pe doi copiind şi le-a făcut referat. Nu era de glumă, aşa că mi-am băgat fiţuicile în buzunar, am mai stat un pic să nu dau de bănuit şi am ieşit“, a spus dezamăgit un student care ieşise din sala de examen. Cât despre cei care au reuşit să copieze, vorba aceea, hoţul neprins e negustor cinstit.Comenteaza acum

79 Comentarii

 1. cristi said:

  indeed.hotul neprins e negustor.cinstit.cel mai aprig.cunoscator al metodelor de copiat cel putin la Geografie e domn.profesor Marinescu

 2. GDS FAN said:

  Foarte nasol articolul, mai ales pentru studenti.Crina Raicea poate regreta si ea ca nu a facut partea din aceasta lume a studentilor, poate.Nu stiu de a fost in capul ei cand a facut articolul ala. Si care prof. umbla cu magnetii dupa el? ia sa ne zica si noua !Oricum in loc sa punem pe prima pagina subiecte care sunt cu mult mai importante decat acesta noi ne pieptanam. Tebuia sa puneti ceva care intr-adevar interesa. Cred ca ma mut la Editie Speciala de saptmana viitoare !

 3. Nemultumit said:

  De ce nu vorbeste nimeni despre valoarea profesionala pe care o vor avea candva acesti studenti super tari la copiat? Ganditi-va ca peste cativa ani poate ajungeti la un medic care a fost as la copiat in facultate si s-ar putea sa nu fiti multumiti de modul in care va trateaza. Si daca ne gandim ca poate ajunge o femeie sa nasca asistata de astfel de oameni… nu avem decat sa ne rugam la Dumnezeu sa fie bine. Unii dintre acesti studenti vor ajunge profesorii care ne vor educa odraslele si ii vor invata tot ce au invatat ei legat de economie, informatica, geografie, etc, etc. Cat de bine? Ramane de vazut. :((

 4. Stefan said:

  Nu zic ca nu copiez/am copiat in facultate. Am facut-o dar la materiile de specialitate stiu sigur ca am invatat klumea.Pentru medicinishti ….ar fi groaznic sa treaca prin facultate doar copiind.Si pentru toti studentii.Cand ma gandesc ca cei de la Litere si ISE o sa mi educe copii….mama mama…..

 5. H0t_Angel said:

  fata asta nu avea altceva mai bun de comentat decat despre fituicile si servitele folosite in sesiune?le mai da si idei la unii profesori sa mearga cu radioul prin sala sa vada cine copiaza,maine am examen si daca ma prinde profa copiind nu mai citesc ziarul,fac si eu k si colegul de mai sus ,,,,,ma mut la editie de oltenia

 6. aureliano said:

  Fratilor e nasoale la facultatile astea la care se copiaza, eu am terminat Facultatea de Agricultura si n-am copiat niciodata, si acum profesez in Danemarca. Pai xerox-urile astea de la litere sau ISE ce o sa faca cu viata lor………

 7. NuConteaza said:

  Hahahaha :)) felicitari celei care a facut articolul 🙂 Nu este problema voastra ce fac a terminat si cum a terminat-o, sunt sigur ca daca scrie la GDS are ceva in cap, si nu se preteaza la compromisuri .. asa ca 🙂 .. nu va faceti griji, nu cred ca profesorii nu stiau ca la examene se copiaza :))

 8. Pentru fraieri said:

  Bai, fraierilor care comentati aici, chiar credeti ca profesorii nu cunosc metodele astea? Iar aia care nu le stiu, nici n-o sa-i prinda pe cei care ii copiaza…
  Sa le mai dau eu un exemplu de metoda prin care se copiaza pe rupte la Drept si la ISE la Craiova: banalul mp3 player, pe care ai cursurile inregistrate. Iar daca nu le ai, exista cursurile astea pe internet in format audio. Doar le copiezi free de acolo si gata. Te duci la examen cu lectiile stiute.

 9. rodica mitroi said:

  Ptr. domnul Cititorul. Care e problema dumneavoastra? credeti că o să vă prindă profi acum copiind? Inainte sa va lansati cu jignire la adresa colegeii mele ar trebui să vă controlati vocabularul. Aveti o problema pshicca serioasa. Adjectivul pe care l-ati atribuit colegei mele vi s-ar potrivi mai bine.

 10. Crina Raicea said:

  Comentariile pro sau contra articolelor aparute în ziar sau împotriva opiniilor persoanelor citate sunt de cele mai multe ori constructive, atata timp cat sunt de bun simt si nu adreseaza injurii redactorilor sau persoanelor care apar in material. Este dreptul vostru sa protestati, sa va enervati, să fiti contra. Asta inseamnă democratie, libertate, de asta exista rubrica comentarii. Dar în acelasi timp, voi studentii trebuie sa stiti sa comunicati, sa nu jigniti, sa nu treceti de limita bunului simt. Criticam sistemul, criticam aceasta tara şi pe cei care ne conduc, dar peste un timp voi veticonduce. Întrebarea este cum veti face acest lucru, daca nu stiti sa va spuneti opiniile intr-un mod civilizat?

 11. taz said:

  pentru doamna Rodica Mitroi: scuze, insa nu ma pot abtine… cred ca erati ori foarte distrata ori foarte suparata cand ati scris replica pentru “Cititorul”. pentru ca aveti ceva greseli in textul respectiv… sa nu intelegeti acum ca vreau sa apar cititorii care scriu mizerabil pe forum. si ce a scris respectivul a fost “apa de ploaie” pe langa ce scriu altii… va intreb: nu va sesizati in legatura cu limbajul de pe forum decat daca sunt “complimentati” cei din redactie ? pai, asa ne-o fo` vorba ? personal, nu am nimic impotriva doamnei/domnisoarei Raicea – i-am citit articolele si i le-am apreciat in functie de continut… ideea este ca ziaristii pica la mijloc intotdeauna. ce vreau sa spun este ca mie nu mi-a picat bine comentariul dumneavoastra. din moment ce este permis oricui sa scrie pe acest forum, trebuia sa va asteptati si la critici si “adjective”. ori, presupusul profesionalism al jurnalistilor le da dreptul, desigur, la replica… replica insa trebuie sa dovedeasca diferenta de mentalitate si de atitudine, dintre editorialist (daca raspunde personal unor cititori sau daca altii incearca sa-si “apere” colegii…) si cel care a postat un comentariu neadecvat… in cazul de fata, mie mi s-a parut ca diferenta n-ar fi chiar asa de mare… daca ati simtit nevoia de a sari in ajutorul colegei si daca scriati, bunaoara, ceva de genul “pentru cutare: cine zice, ala e…”, sincer as fi apreciat interventia respectiva. pentru ca ar fi scos multe chestii in evidenta, poate si un anume umor, despre care se spune ca ar fi caracteristic oltenilor… cam asta e: dumneavoastra scrieti, noi ne dam cu parerea. stiti, desigur, ca opinia cititorilor decide soarta cartilor (sau a ziarelor, in cazul de fata)… s-auzim de bine !!

 12. rodica mitroi said:

  Domnule taz. Imi cer scuze şi dumneavoastra si celorlalti cititori pentru greselie din text. eram foarte suparat si reactia mea este un anormal. atit timp cit va permiteti sa ne jigniti si nu ne cunoasteti inseamna ca sunteti necivilizati. pueti sa comentati ce vreti despre articol dar este o aberatie sa adresati cuvinte de genul proasta unei persoane care este mult mai inteligenta decit cei care o injura. asa ca sfatul nostru este: veniti la redactie si injuratine daca aveti curajul. daca nu, nu mai emiteti pareri absurde despre oameni care nu ii cunoasteti. PS: colega mea Crina Raicea a absolvit facultatea de jurnalism.

 13. taz said:

  doamnei Rodica Mitroi: cred ca la acest articol sunt cele mai multe interventii din redactie pana acum… incepe sa-mi placa… eu, unul, nu am de ce sa va injur… daca m-ati supara (ceea ce e cam greu de crezut !!), as veni cu mare placere sa va injur nitel… numai ca nu am nimic personal cu dumneavoastra. si nici nu ma intereseaza sa am. si eu am fost jignit pe forum. asa ca stiu cum este, cunosc senzatia… ideea e ca nici raspunsul dumneavoastra nu a fost mai prejos… ma asteptam la ceva mai mult din partea unei redactii de ziar regional… in fine. va intreb inca o data: de ce va sesizati in legatura cu limbajul murdar de pe forum, numai cand sunt “admirati” redactorii ? cine se ocupa de acest forum nu vede si celelalte injurii ? personal, m-am saturat sa vad toate porcariile scrise pe acest forum. de ce nu le stergeti ? sa invete oamenii sa discute civilizat. si astept si replici civilizate din redactie… a mai fost o replica in urma cu ceva timp – ceva cu un restaurant, nu mai tin exact minte -, foarte nepotrivita… pana una-alta, noi suntem cei care va cumparam ziarul. si deci cei care va platim oarecum salariile. fiti, deci, mai sus un pic decat cititorii care scriu tampenii. altfel, de azi inainte, eu n-o sa mai citesc acest ziar… desi nu imi face placere sa o spun. cat despre greselile din textul dumneavoastra, scuze… chiar imi vine sa rad. nu stiu ce calitate aveti in redactie, dar… sa nu o intelegeti ca jignire, insa mi se pare inacceptabil. e prea mult pentru mine… pe cei care scriu comentarii pot sa-i mai inteleg, la dumneavoastra insa e alta situatie… va cer scuze inca o data, nu vreau sa o considerati o insulta – sunt doar sincer… s-auzim de bine !!

 14. rodica mitroi said:

  domnule taz sunt redactor. puteti sa imi citit articolele in fiecare zi in ziar, asta daca il cititi. data viitoare cind mai scriu promit sa nu fiu nervoasa si nu o sa mai fac greseli. Il legatura cu afirmatiile mele, eronate sau nu e parerea dumneavoastra, dar sincer m-am cam saturat sa fim injurati. daca nu va place articolul e una dar sa ne injurati ca la usa cortului e alta. asa ca imi voi mentine parerea ca trebuie sa luam atitudine atunci cind colegii nostrii sunt jigniti pe forum. multumesc

 15. pt domnul taz said:

  nu mai faceti pe moralistul domnu’ taz. in jurnalism, greselile sunt inerente si, daca va opriti la ele, sunteti abia la etaj 1, adica la suprafata. criticati lipsa de corenta sau altceva. sau, daca nu cunoasteti bine problema, abtineti-va: cel putin, nu mai aruncati cu pietre in redactori.

 16. taz said:

  doamnei Rodica Mitroi: v-am spus ca incepe sa-mi placa… sunt de acord cu ce spuneti. insa tot n-am aflat raspunsul la intrebarea pe care v-am adresat-o deja de 2 ori. in alta ordine de idei, “atitudine” poate avea diverse intelesuri… de exemplu, cum v-am si spus deja, atitudinea de azi mie nu mi-a placut… daca nu ati fi avut “roşu” la indemana, nu cred ca as fi remarcat ceva deosebit in comentariul pe care l-ati facut prima data… deosebit in sensul de a face exceptie de la regula cu “jignirile”… desigur ca asta tine de multe aspecte. v-am spus: aveti ocazia de a “face” altfel de atitudine: stergeti comentariile neavenite… sau nu se poate ? invatati-i sa discute omeneste… cine o sa comenteze – doar e site-ul ziarului, nu ? inca ceva: pe mine nu ma intereseaza cine va este patron, ce politica face, cu cine tine… mi-e perfect indiferent. vreau doar sa citesc stiri – de ales, stiu eu cum sa aleg, ca doar nu citesc un singur ziar… nu vreau sa polemizez cu dumneavoastra. sincer, am crezut ca scrie altcineva din redactie sub numele dumneavoastra – nu ma asteptam ca un redactor sa faca atatea greseli in 10 randuri… evident ca numele dumneavoastra imi era cunoscut. ma intrebam doar cine ar putea fi cel care scrie in locul dumneavoastra. acum mi-e clar. si va cer inca o data scuze daca sinceritatea mea a fost prea stresanta… dar si acum aveti greseli in text… si eu va multumesc. s-auzim de bine !!

 17. student said:

  Va revoltati degeaba pe redactor pentru ca orice profesor stie cand a fost copiat si cand un student chiar stie ce a scris acolo. Daca nu ar sti cum copiem ar pune examene orale…asa ca sunteti copii daca aveti impresia ca acest articol va va afecta examenele.Oricum si acesti profesori au copii si stiu cum se copiaza si cum se “invata”

 18. RODICA MITROI said:

  SINCER NICI EU NU REMARCAM CEVA SPECIAL LA COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA DACA NU ERA IN JOC JIGNIREA LA ADRESA COLEGEI MELE. COMENTATI CE VRETI SINCER NU MA INTERESEAZA. CIT DESPRE GRESELI V-AM SPUS. MULTUMESC. ASTEPT CU INTERES COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA.

 19. taz pt. nr. 19 said:

  cu pietre ? unde vazusi, bre, matale, pietre ? pai, stai sa-ti spun. chestia cu greselile, de acord cu matale: e inerenta… problema mea initiala se referea la altceva. da` vezi daca te uiti numa` dupa pietre ?? era vorba de raspunsul doamnei/domnisoarei redactor ls comentariul unui forum-ist… era vorba ca nu se “face”… de ce ati mai “deschis” un forum ? nu stiati ca asa se va intampla ? sau, macar, nu banuiati ? acum vad ca ati sarit la gatu` meu… nu ca ar fi problema… insa treceti cu vederea adevarata problema a forum-ului. de ce nu sunt sterse comentariile “scabroase” ? preferati sa raspundeti cu aceeasi moneda, decat sa stergeti cateva comentarii ? eu asta nu inteleg… cu ce suntem atunci mai civilizati decat cei care scriu asa cum scriu…? brava !! iar acum, va deranjeaza adevarul… acum, sincer, nu m-ar mira sa le stergeti pe ale mele… asa ca, nr. 19, mai bine abtine-te tu, daca nu esti “pe problema”… inca ceva: scuteste-ma de urmatorul tau raspuns, bine ? s-auzim de bine !!

 20. ... said:

  In sfarsit domnul taz are dreptate.De ce nu se sterg comentariile “scarboase”?Aveti tot felul de angajati acolo si chiar toti trebuie sa stea???Chiar nu poate unul din multii PR sau oricine altcineva sa stearga cateva vorbe sau comentarii cat sta degeaba pe acolo?Chiar vi se pare corect ca acesti redactori sa fie injurati si facuti cum le vine unor “animale” la gura?

 21. taz said:

  doamna draga, am impresia ca ma confundati nitel… credeti cumva ca eu sunt cel care a jignit-o pe colega dumneavoastra ? daca e asa, va inselati. si inca grozav de mult. ca doar pana mai ieri ma certam cu “nenea” ala din germania care jignea romanii… si atunci nu ati zis nimic, nu ati intervenit sa-i spuneti si lui ce i-ati spus celui de azi… era evident si “inerent”, ca sa-l/s-o citez pe cel/cea de la comentariul 19, ca vor aparea si jigniri pe forum – la noi nu exista inca o, hai sa-i zicem asa, o “cultura” a forum-ului. si ati lasat la liber jignirile pe forum. acum, de ce va mirati ca va injura unii si pe dumneavoastra ? era chiar atat de greu de banuit ? si observ ca nici de data aceasta nu mi-ati raspuns la intrebare. ar trebui sa v-o adresez inca o data ? sau trebuie sa vin la redactie sa intreb ? in loc sa stati si sa va certati cu mine, ati face mai bine sa stergeti porcariile de pe forum… daca imi mai scrieti ceva – cum este de presupus din ce am vazut pana acum -, va rog sa dezactivati Caps Lock-ul, e deranjant… pot citi si daca e scris mai mic, port ochelari… o zi buna sa aveti !

 22. sudistu' said:

  Copiatul e boala veche, generatiile actuale de studenti/elevi au adus doar tehnicile moderne in salile de examen…Poate acesta este un mod de protest al studentilor fata de cantiattea de “balast” care se administreaza unui tanar in facultate, poate ca trebuie schimbat aspectul INFORMATIV al invatamantului in aspect FORMATIV…”…Sa nu-i uitam nici pe profesorii care copiaza, atunci cand au cate un examen…Desigur, generalizarile trebuie evitate…

 23. fost student said:

  Aveti dreptate, 23. Multi dintre parlamentarii actuali, pe vremea studentiei au copiat pe rupte.Diferenta consta in faptul ca atunci cand faceau o fituica ,citeau macar o data cursul.Si multi dintre bogatii de azi erau experti in copiat.

 24. Florentin said:

  Profesorii trebuie sa dea mai multa atentie practicii decat teoriei, iar activitatea la seminariisa conteze mai mult in evaluarea unui student. Asfel, licentiatii nu vor putea fi decat competenti. Este o mare greseala ca sunt primiti la examene studentii cu foarte multe absente si care nu au sustinut frecvent diverse lucrari la seminarii. Acestia nu alta solutie decat sa copieze. Iar la fara frecventa, la fel, sa fie puse in aplicare teste practice, pe care nu prea ai cum sa le treci daca nu ti-ai insusit teoria.

 25. Cititorul said:

  pt comentariu de la 13 si daca a absolvit facultatea de jurnalism care e treaba? sincer chestia asta suna ca niste fitze d`astea de au copii mici in ziua de azi ”mama mi-a luat o minge,si tu nu ai asa ceva” sincer …… nu cred ca e atat de inteligenta pe cat pare si NICIDECUM mai inteligenta ca multi care o injura pe dansa sau pe oricine altcineva…asa ca mai usor cu increzutu asta de doi bani….si revin pe doamna/domnishoara Crina RAICEA o doare in 14 acum,ea a copiat la vremea ei acum se spala pe maini,maine poimaine vedem si niste nume de profesori dati in gât cel mai sigur de dansa…..asa ca hai sa lasam treaba asta cu copiatu mai moale,asa cum este cu pirateria si metodele cum se face aceasta asa este si cu copiatu,nu are rost sa ne informati pe noi care sunt metodele folosite….repet si o mai zic odata,cumva doamna Crina RAICEA ii e frica ca o sa fie inlocuita de altzi “destepti”mai buni ca ea si cu o redactare a unui text sau comentariu mult mai bine conceput si gandit decat bãlãcareala care o face dansa si colegele ei….vorba lui taz degeaba e redactor daca cu regulile de scriere sta prost…si lasati-o balta cu faze gen “PS: colega mea Crina Raicea a absolvit facultatea de jurnalism.” sau fara jigniri “unei persoane care este mult mai inteligenta decit cei care o injura” cã nu tin.

 26. ginel said:

  Stimata D-na Rodica Mitroi, trebuie sa luati atitudine in primul rand impotriva colegilor Dvs. care gestioneaza site-ul, pentru ca simtiti pe pielea Dvs. atacurile sub centura practicate de o anumita categorie de forumisti. Forumul are un regulament, care nu este respectat de nimeni, nu citeste nimeni ceea ce se posteaza, se posteaza chiar publicitate, unde vrei si unde nu vrei, este un sat fara caini, cu alte cuvinte. Poate va trebui ca cineva sa umble si la regulament si sa si vegheze mai serios la postari.

 27. Cititorul said:

  mai bine zis sa faca curat printre angajati sa aduca uni mai competenti si care sa se tina de treaba

 28. ginel said:

  Rodica Mitroi este un ,,stalp,, in redactia GDS, si daca vrea , cuvantul ei se poate face auzit si inteles, cert este ca nu se poate face un comentariu pe o anumita tema, pentru ca dupa doua- trei postari intervine atacul la persoana, incep sa-ti citeasca litera cu litera postarea, si se pierde esentialul: comentariul la tema sau articol. Eu as merge pana la interzice anumitor persoane sa mai posteze pe GDS, daca sunt recidivisti in ce priveste bunele maniere si atacul la persoana. Am zis de mai multe ori, si-mi stau marturie postarile din ziar si din Forum, comentariile trebuie sa dezbata teme, idei, si sa creeze amicitii. Oameni de certa valoare, care postau aici, au inceput sa bata in retragere, pentru ca forumul a devenit o hazna. Puteti verifica si va convinge. …voi reveni cu un comentariu la articol care va fi strans legat de cele scrise de mine mai sus, in esenta fiind vorba de morala contorsionata la tinerii studenti din U.Craiova, poate din Romania.

 29. Bagareata pt. rodica mitroi said:

  Ca redactor, ati putea sugera colegilor sa mentioneze pe frontispiciul ziarului : “Forum deschis adulatorilor” Iar cand va enervati si va vine impulsul de a replica, intai respirati profund, si-apoi treceti la scris. Veti evita astfel sa fiti confundata cu cine stie care alta persoana. Si, tineti pe birou un ghiveci cu busuioc. Am citit ca are efect linistitor!

 30. alltk said:

  cat timp tovarasii profesori inca mai evalueaza in mod exclusiv capacitatea studentului de a memora,pe termen , o anumita cantitate de informatie de multe ori prea mare,eu,personal,nu vad nici macar o problema de ordin moral in a copia.(daca doriti putem sa dezvoltam ideea si imi voi si argumenta afirmatia)
  vad o problema de moralitate insa in articolul de mai sus.
  cat despre postarile doamnei/domnisoarei redactor eu vad o jignire la adresa celor care scriu pe acest forum: atitudinea dumneavoastra ar fi trebuit sa fie una oficiala, obiectiva si impartiala.nu ati dat dovada de profesionalism si, in plus, am impresia ca va trimiteti articolele la corectat.poate m-a deranjat mai putin jignirea la adresa colegei dumneavoastra decat modul in care v-ati exprimat.
  tot respectul pentru domnul taz

 31. flo said:

  Taz felicitari.. esti oficial mascariciul forum-ului. as dori sa o felicit pe domnisora Crina Raicea pentru “intrigile” create de articol, Intr-un final asta’i ideea in presa, nu?! Cat despre “cititorul”… bafta la copiat :).

 32. Cititorul said:

  pt doamna/domnishoara flo la care copiat….facultatea am terminat-o de mult

 33. plictis said:

  tare lipsiti de treaba sinteti pe la voi pe la gazeta de aveti timp de asa ceva….incercati mai bine sa gasiti subiecte ca lumea…gen romi cu arme pe care politia nu-i baga in seama sau problemele orasului (vezi strazile in care iti spargi “capul”in masina),nu copiatul studentilor…ca asta oricum ii autoelimina mai departe.oricum,madam rodica(cu litere mici)…foarte virulenta:))in apararea colegei..

 34. Crisu said:

  Am citit comentariile, iar concluzia este una foarte trista. Procentul celor care se complac intr-o situatie de asemenea natura este, se pare, unul foarte mare. Pai normal ca e mai usor sa treci prin facultate ca gasca prin apa, sa nu pui o data mana pe carte! Insa toti studentii acestia “cat de cat mai descurcati” sunt cei care ne vor face zile fripte pe viitor. Nu este neaparat nevoie sa faca toata lumea facultate, in tara asta mai e nevoie si de muncitori necalificati…
  Asa dar, dragilor, ce a facut Crina aici este fair si reprezinta sarcina pe care o are ca si formator de opinie. Situatia este tragica in invatamantul romanesc, iar relatarile sunt corecte. Ce lipseste sunt niste solutii…

 35. magelan said:

  felicitari, crina pentru articol. felicitari si pentru replica foarte echilibrata data cititorilor. nici mie nu mi se pare normal sa se jigneasca si sa se vorbeasca urat pe forum. nu asta este ideea pentru care a fost creat. cat despre studentii care copiaza, sunt de acord ca ei sunt cei care vor educa copiii nostri mai tarziu si ne vor vindeca de boli. doamne ajuta si apara!
  iar pentru cristi, mesajul nr. 1…domnul Ionut Marinescu, ca sa facem diferenta intre domnia sa si Emil Marinescu, a fost cel mai mare campion la copiat in timpul facultatii. este genial!!! super meserias! este chiar creator de scoala de copiat, intrucat a dezvoltat metode proprii.

 36. taz pt. flo said:

  multumesc de “epitet”… da` n-am inteles: era o afirmatie sau o intrebare ? ca daca era o afirmatie, atunci te gasesc mult prea “dragut/a” pentru gustul meu… acum, daca tot ati inceput sa o felicitati pe autoarea articolului. ma bucur daca articolul v-a placut. poate ca trebuia sa scrie cineva si despre asta, nu ? nu mai sunt de ceva vreme student si deci problema nu ma priveste in mod personal. nu ma “mai” priveste in mod personal. pentru ca am fost impotriva copiatului. si sa ma intelegeti bine: am fost impotriva celor care copiaza pentru bursa si care iti dau cu “tifla”, cand ii vezi la bancomat ca-si iau banii… ceilalti, care copiau pentru 5, hmm… pe astia i-am compatimit mereu. e adevarat ca sunt si materii predate de unii profesori, care te fac sa incerci orice tertip pentru a promova respectivul examen. fie din cauza materiei (zic unii), fie din cauza profesorului (zic altii). e problema fiecaruia (morala sau cum veti vrea s-o numiti…) cum a trecut sau cum va trece prin Facultate… e adevarat ca am “savurat” anumite articole ale autoarei. azi nu a fost cazul. dar asta e parerea mea. evident ca cei care sunt inca la Facultate si au si sesiune acum s-ar fi deranjat. si s-a vazut ca nu multi. asa ca nu vad in articolul acesta un subiect “incomod”… pentru mine s-a pus o alta problema, puteti citi mai sus ce si cum…

 37. sunt_corect(abil) said:

  Crina, taci dreaq! Te stiu din facultate motiv pentru care nu mai comentez pentru ca asta ar insemna sa-ti vorbesc urat. Eu iti spun doar sa mai citesti, sa mai studiezi sa-ti vezi lungul nasului pentru ca daca ne stringem cativa colegi ai tai si incepem sa o dam aici s-ar putea sa joci in filmul mut.
  P.S. Esti penibila cand raspunzi cititorilor aici ! Un ziarist n-ar face asta niciodata! Dar tu nu esti ziarist, fireste!

 38. flo said:

  uite… intrebare este cand are semnul simplul “?”.
  ai dreptate de data asta. m-a deranjat doar intentia de a o “corecta” pe rodica mitroiu. intelectuali online sunteti multi vad. iesiti suprafata ca cele 2 si atunci sa criticati. cat despre copiat sunt perfect de acord in conditiile in care mie imi pun profesorii bete in roate doar pentru a ma obliga sa le dau banii sau doar ca sa-si faca dansii “norma de restantieri” pentru toamna cum mi s-a spu sodata. domnule taz va rog eu mult lasati gramatica si puneti mana pe o carte de logica poate mai vedetii si alte lucruri. s-a dus invatamantul pe care-l stiti dvs.
  specific faptul ca am multe lipsuri. asta ca sa evit un eventual post cu jigniri.

 39. pt rodica mitroi said:

  d-na mitroi cum ati ajuns dumneavostra jurnalista in conditiile in care sunteti (semi)analfabeta?ved eti ca aveti mari probleme(**colegei;* *profii) gramaticale.RUSINE !!!

 40. sudistu' said:

  1) Pentru cei care cred in subiecte tabu: orice problema trebuie discutata, ascunderea “gunoiului sub pres” este o eroare; 2) Pentru cei care jignesc, in general: civilizatia pe care ne-o dorim porneste de la RESPECT…Nimeni nu le stie pe toate, hai sa discutam civilizat unii cu altii, hai sa invatam unii de la altii! 3) Cei ce cred ca generatia actuala de studenti a inventat “copiatul”/”descu rcatul”, se inseala amarnic…A pune in seama tinerilor de azi ce are mai rau societatea romaneasca este gresit…Hai sa ne intoarcem in istorie, sa vedem ce “apucaturi” au avut locuitorii acestor meleaguri si, in final, sa intelegem si sa recunoastem acele defecte fundamentale pe care le avem ca natie!…Nu prea putem progresa daca nu ne asumam si nu inlaturam anumite “apucaturi” cum ar fi: hotia, smecheria, tupeul, agresivitatea, fatarnicia, lasiatatea, indolenta, etc, etc….4) ptr. d-l Crisu/poz. 37: poate nu va dati seama, teoria “…Nu este neaparat nevoie sa faca toata lumea facultate, in tara asta mai e nevoie si de muncitori necalificati…” tradeaza rautate fara rost…Sa lasam societatea/mediul economic sa decida cine este bun si cine nu, asa se stabileste adevarul…Orice om are un loc sub soare… Sunt destule cazuri de studenti “eminenti” care sunt zero in meseria pe care si-au ales-o, sunt destule cazuri de oameni celebri ce au fost “marginalizati” de scoala (Edison, Einstein, Eminescu, etc)…

 41. ginel said:

  La nr. 42 ma refeream lui ,, Bagareata,, . pentru nr. 43. : Daca te uiti atent ai si tu cateva greseli (6) si lexicale si gramaticale. Sa nu mai vii nici o data cu astfel de postari: aici se scrie repede, iar webmasterul nu-ti permite sa te corectezi, indiferent cine ai fi. Eu suspectez de ignoranta pe cei ce se leaga de lexic si gramatica. Legati-va de fond, insa de fond nu se ocupa nimeni aici! In continuare vreau sa ma ocup eu: si cele semnalate in articol, si in alte articole precedente, si postarile de dupa imi arata cu tarie ca la Universitatea Craiova este un mediu de neseriozitate : profesori arestati si condamnati, studenti corupti, coruptibili si corupatori care vad normalitatea in imoralitatea in care s-au nascut si traiesc. Ne plangem, in frunte cu ei, cu acesti tineri, ca societatea romaneasca este corupta. Dar care este viitorul ei, daca ar fi sa depinda de studentii din Craiova? Sau care ar fi situatia daca ei insisi ar fi la Urgenta si tratati de unul ca ei, si ei sa stie asta?

 42. cristi said:

  bai fratilor are drepate ginel. daca scri repede si esti nervos te doare in kur daka scri corect sau nu. voi aveti alte probleme

 43. cristi said:

  io in locul fetelor astora doua as pleca de la ziaru asta. ce sefii isi lasa subalternii sa fie jigniti? probabil ambele au mai fost jignite ca prea sunt atit de indirjite.

 44. taz said:

  draga flo, tot nu pricep clar ce anume te-a deranjat… desigur ca fiecare are dreptul la o opinie. apreciez faptul ca esti sincer/a, insa. cat despre cartea de logica, hai sa o lasam balta. nu are absolut nici o legatura cu subiectul. cat despre jigniri, daca vrei sa ai parte de asa ceva, muta-te la sectiunea “sport”. o sa te saturi si poate ca, intr-un final, o sa-mi dai dreptate la ceea ce am spus mai devreme. pentru GINEL (scuze ca am scris asa mare, insa am vrut sa se vada mai bine…): ginele, daca tot te zburlesti asa, te rog mai citeste o data postarile mele… si vreau sa-ti spun inca ceva: ma deranjeaza si greselile de forma, atunci cand vin de la anumite persoane. si pot sa imi argumentez pozitia. uite, de exemplu, nu ma intereseaza cate greseli de gramatica are cristi. asta e treaba lui. i-am zis ceva ? nu. dar el nu e redactor. intelegi ? la el ma deranjeaza in schimb ca-l doare pe undeva, si asta in public… dar chestiile astea nu deranjeaza la redactie, vezi… ?? stai sa vezi acusi… cele bune ! P.S. (tot pentru ginel): cam cine crezi ca ar trebui sa nu mai aiba voie a scrie pe forum ??

 45. pt taz said:

  ai dreptate am exagerat…
  ma deranjeaza faptul ca imediat ce am terminat liceul mi-am dorit facultate si studentie si nu am avut parte. mi-ar fi placut sa fie asa cum imi spunea taica-miu ca o sa fie. acum mi-e scarba de ea si da copiez. sunt la fac de elth unde preofesorii sunt majoritatea fosti tablagii pe la electro care au dat un test si au ajuns aici. tin f mult cont de ce se intampla in jurul meu. pot opvestii cateva ore de laborator.. te-ai crucii. apoi am dat la spiru haret unde ma striga un nea gheorghe imbracat in instalator si cu o sticla de apa sub brat sa intru la examen de parca as fi la coada la lapte pe vremea lu ceasca. ma mai deranjeaza persoanele care agatau gagici pe mirc si care acum posteaza pe aici (nu cred este cazul tau). nu are legatura prea mare cusubiectul dar multe pos-turi nu au.

 46. Maria said:

  Alo!!!!! Ziarul asta are conducere? Domnilor, ce facem aici? Punem ziaristii la zid doar pentru ca scriu lucruri reale? Domnilor redactori sefi, directori, patroni, aparati-va oamenii de astfel de atacuri. Nu se poate asa ceva. Asta e subiect ce trebuie aratat pe toate posturile de televiziune. Vb de ziaristi agresati, dar aici e mult mai mult. niste anonimi isi bat joc de niste oameni care nu isi fac decat meseria. Observ ca lasati aici sa se posteze numeroase atacuri la adresa personalelor care semneaza articolele si nu mi se pare normal. Daca ar veni acesti forumist in redactie i-ati lasa sa va bata oamenii,? GDS nu are grija de propii ziaristi? Cu ce a gresit autoarea articolului? Ca a scris un subiect de sezon ca sa i spunem asa care apare in perioada asta in orice ziar fie el central sau local? Ca a cerut fara sa se ascunda in spatele unui nume fictiv si a unui calculator decenta in exprimarea studentilor nemultumiti? Au gresit colegele ei Rodica si Crisu ca au sarit in apararea ei cerand acelasi lucru? Dar atacurile continua si cineva ar trebui sa opreasca asta pentru ca o firma care se respecta isi respecta si are intotdeauna grija de propii angajati. Va multumesc, Maria Panaitescu

 47. auro said:

  domnilor redactori ar fi mult mai interesant sa faceti un articol despre dragii nostrii profesori din facultati,ati observa ca situatia este mult mai urata decat ce spuneti dumneavoastra despre studenti .sau cand vine vorba de profesori uitati sa scrieti ?as da orice sa vad frumos scris in ziar adevarul despre prea inteligentii profesori din universitate care nu stiu decat sa ceara bani la examene (asta chiar daca ai invatat si ai facut pentru a lua ex)si cum toti bosorogii au ajuns sa faca avansuri fetelor doar doar au noroul sa pice vreo fraiera. elevii vor incerca tot timpul sa copieze pt ca asta e varsta dar dumneavoastra domnilor redactori avetii copii in facultate?cum va simtiti sa spuna fata dumneavoastra ca domnul decan ia facut avansuri si ca se ia tot timpul de ea ?as dori un rasp daca se poate
  o seara placuta

 48. roxa said:

  Dar de ce toata lumea vorbeste numai de studentii din Craiova ?? … Credeti ca numai in Craiova se copiaza ?? >:P

 49. ala said:

  Nu inteleg de ce va agitati atata in ceea ce priveste copiatul. In alte tari se dau examenele cu toate cartile si cursurile pe banca, materia e oricum mai putina ca in Romania si nu mai spune nimeni ca studentii copiaza

 50. ginel pt. Taz said:

  1. Cristi sau redactor, nu are posibilitatea sa se corecteze, deci toti avem circumstante, mai ales cand suntem grabiti de varii motive, deci raman la opinia mea. Pe de alta parte, se apeleaza la gramatica (forma) atunci cand nu convine fondul! Se poate vedea de departe diferenta intre un agramat si un grabit. 2. Ar trebui sterse postarile care contin jigniri si injurii de tot felul , atac la persoana chiar fara injurii (daca eu de exemplu as dori sa te atac , ar trebui sa-ti trimit un mesaj personal, si tu mie la fel fara a face publica polemica) daca asta (adica se sterge) se repeta (de ex. de trei ori) de la adresa IP respectiva si cu nickname-ul respectiv, sa nu se mai poata posta in GDS. Forumul trebuie sa fie un spatiu de discutii, confruntari oneste, civilizate, chiar academice, tinand cont ca majoritatea celor care posteaza (inclusiv cei care injura) au o pregatire academica! Nu trebuie sa dau nume , daca la asta te astepti, pentru ca si eu, si tu, am putea intra in categoria asta, dar cu noi reguli, parca iti vine mai drag sa intri pe GDS, asa am mereu o retinere (la sport, vorba ta, nici nu ma gandesc sa intru!) si nu este numai din cauza celor care ma jignesc, ma deranjeaza si cand vad ca sunt jigniti altii (de ex. citeste ce scrie la pct. 2)

 51. Mine said:

  Taz, lasa-i pace tata ca vad ca nu o scoti la cap cu astia. Cred ca ai cel putin 5-6 postari la articolul asta si vad ca tot deagaba, nimeni nu intelege nimik din ce vrei tu sa spui in comentarii.
  Nu e firesc totusi ca un redactor la ziar, care tine sa mai si precizeze (sunt redactor) scrie cu greseli. Greselile gramaticale care sunt in post, pot sa fie si in activitatea de jurnalist, sa informeze prost, sa inteleaga gresit mai stiu eu ce. Oricat te-ai grabi, nu poti sa faci greseli de exprimare, fara cratime, etc etc
  E firesc sa greseasca al de s/a semnat “geaba” acum cateva zile la articolul cu micutza aia de la Spitalul 2. Macar de la ala nu avem pretentii, k pana la urma am vazut cat il duce capul.
  In al doile rand, ce sarim asa sa ne aparam unii pe altii, de parca am fi copii la gradinitza?!?!
  Kiar nu e firesc asa ceva!!!

 52. taz pt. ginel said:

  exact asta m-am chinuit si eu toata ziua sa spun… care e diferenta ? ca folosim cuvinte diferite ? cat despre greselile gramaticale, stii ce ? in primul rand: m-am legat de acest aspect deoarece in cazul de fata e ca si cum electricianul ar controla priza cu un cui sau ca si cum un tamplar si-ar da cu ciocanu`-n “deste” de 3 ori din 5 lovituri; apoi, i-am cerut scuze persoanei respective daca sinceritatea mea a deranjat; in alta ordine de idei, problema a fost ca – si pe de o parte o inteleg – respectiva persoana nu a dovedit cititorilor ca poate fi mai presus de cei care scrii tot felul de chestii. cu asta n-o sa fiu de acord. nu e o metoda buna. m-ai facut tu nu stiu cum, stai ca te fac si eu… tu asa ai face daca ai lucra la ziar ? eu am propus sa fie sterse acele comentarii de toata jena – care sunt pe site si acum, dar nimeni din redactie pare ca nu le vede… da-i, frate, un “delete” la ala care scrie mizerii… ce e asa de greu ? atata tot. si nu sunt nici eu de acord ca ziaristii sa fie injurati. da` ce face cel care ar trebui sa supravegheze forum-ul…? pe bune, acum… ce face ? eu nu am fost impotriva faptului ca in apararea autoarei articolului au venit si colegii de breasla, asta e un lucru frumos. da` depinde si cum o apara… asta e tot…

 53. anonim said:

  baaaaaaaa voi ati auzit de Lorena????? Copiaza la orice examen si nu conteaza cati supraveghetori sunt, stie sa faca orice e impotriva legi, cel mai mult ai place sa fure din buzunare de la profesori sau ai filmeaza in timp ce face dragoste cu ei si apoi ai santajaza!!!

 54. romanati53 said:

  doamna mitroi, n-aveti nicio scuza ca sunteti nervoasa. in interventiile dumneavoastra sunt prea multe si diverse greseli de ortografie si de punctuatie. nu stiu ce facultate ati absolvit, daca ati absolvit, dar greselile sunt deranjante pentru uin ziarist. incerc sa-i dau dreptate celui ce a postat la nr. 43. dar sa stiti ca, “injurati-ne” se scrie asa cum am facut-o eu, iar “nostri” se scrie tot ca mine, cu un singur i. erorile sunt postate la nr.13 si 15. si n-am dat decat doua din ele. astept interventia dumneavoastra.

 55. ProCrina said:

  Elevii,,,studentii voi fratilor n’aveti nevoie de profesori ci de DRESORI

 56. xxx said:

  Bei copii lu’ Voinea nu sariti in apararea colegei voastre sau nu stiti sa cititi……

 57. Anacona said:

  Sunteti dusi rau de tot. Acum va legati de intreg ziarul, de conducere, de copiii lor. Ce aveti, baaaaa, v-ati diliiiitttt. Toti fraieriiii din lume cred ca pot sa scrie oe toate forumurile astea de cacacao. Cum sa se exprime liber niste dobitoace pline de fumuri!!!!!!!!!!!!

 58. io said:

  anacon pun pariu ca lucrezi la GDS si in apararea Crinei Raicea n ai sari ruptule

 59. taz said:

  pentru “profesor”: daca ai citi mai atent ce-am “aiurat” in comment-urile anterioare, ai intelege si de ce… oricum, a degenerat din nou. am crezut ca daca am reusit sa “prind” niste oameni din redactie pe forum, vom putea fi ascultati cei care am cerut in repetate randuri sa se ia o masura cu cei care scriu aici orice, fara a se gandi la ceilalti cititori… acum, asta e… daca nu se poate, nu se poate si basta… cele bune va urez la toti ! si sa scrieti civilizat…

 60. gateway said:

  D-na mitroi,

  Cine e nervos confunda tastele care sunt una langa alta, nu face greseli gramaticale si de exprimare, cum faceti dvs.
  E trist daca ziceti ca sunteti redactor!
  Cred ca trebuie sa-mi caut alt ziar….

 61. labil said:

  d’nii studenti care comenteaza: cati dintre voi au bursa de studiu??? banuies ca nici unul : ca deaia sunteti revoltati aveti nota 2

 62. profesor said:

  taz potolestete cu astea ca te ‘iau’ astea de la gds PR la ‘ei’ :):):):):)

 63. taz said:

  `nteles, sa traiti ! curios e faptul ca, desi vorbim aceeasi limba, nu reusim totusi sa ne intelegem…

 64. florin said:

  Stiti ce nu pricep eu? Cum poti sa faci dom’le doua facultati si sa iei 20 examene intr-o sesiune, si asta timp de 4 ani? E fizic imposibil sa faci fata la mai mult de 4 examene in sesiune, asta daca ce ai invatat serios in timpul anului. Aici fie sunt 2 explicatii pentru a trece 20 examene, (1): fie habar nu ai, esti pe dinafara la orice materie, dai spaga la fiecare prof sa te treaca, sau treci examenul cu copiatul, si (2): fie cursurile profilor nu-s sunt nu mai mult de 20 pagini si atunci ai posibilitatea sa citesti si sa inveti un asemenea curs. Sau si mai si, studentul ala care-i capabil sa treaca de 20 examene pe sesiune e genial, un nou Einstein probabil. Deduc deci ca romanii sunt toba de carte si-s mai toti geniali ca-n Romania mai tot romanu are doua facultati ca-i la moda! Ba mai mult, cred caci cu asemenea genii eminesciene ca studentul din poveste, in curind o sa fie la moda sa ai si doctorate, asa de dragul artei sa fi mai tare ca Leana Ceausescu, si bag seama ca timpurile alea nu-s departe judecind dupa numarul de doctori si doctoranzi ce misuna mai nou prin administratiile locale si prin ministere.

 65. taz said:

  crina, mai are articolul doar putin pana la 300 de puncte… intr-o singura zi !! i-am dat si eu un 5, ca sa nu ma mai “felicite” conasu` de adineaori pentru atitudinea mea non-vot… asa ceva insa, mai rar. se vede treaba ca mai avem inca mult si multe de invatat. si unii si altii. fa totusi ceva in privinta comentariilor “necomerciale”… uneori e prea de tot. noapte buna !! uite, eu am luat si un ceai de busuioc la indemana, ca incepusem sa “dactilografiez” pe langa taste. e deja tarziu. si cred ca sunt unii care abia asteapta sa treaca ziua, sa vina numarul nou al ziarului, ca sa uite de ziua de azi… sper sa fie cat mai putini… s-auzim de bine !!

 66. profesor said:

  sterge ma inaptule jignirile din comentariul (2) si nu mai sterge criticile aduse fam.woinea ca te asigur eu ca le merita…..iard’na Crina ia injuraturi de la restantieri ca sa iei si u salariu luna asta nenorocitule

 67. profesor said:

  crina curaj ca poti lua premiu’ d tru tinu si fara sa fi scris vreodata vreun articol si poate ai norocul sa ti l inmaneze chiar C T P 🙂
  scuze cand ti am zis doamna poate esti necasatorita

 68. Nicole said:

  Nu ar fi trebuit publicat un asemenea articol!!!Mai bine scriati despre mafie si coruptie decat despre niste amarate de handsfree-uri…Pare rea mea…Cei care sunt de acord cu articolul,si-au frecat prea mult coatele pe bancile scolilor si acum au devenit frustrati pt ca nu le sunt recunoscute meritele….Ce sa va fac fratilor???Nu stiati oare ca teoria nu prea bate cu practica???Copiatul nu va disparea asa usor.Iar acele “interviuri” luate studentilor se vede de la o posta ca sunt fictive….Ce dobitoc ar fi recunoscut asa ceva???In sfarsit…Power to the people!!!!

 69. profesor said:

  sunt un dobitoc numai scriu nici un comentariu la acest ziar …ca nu imi sta in caracter si oricum sunt varza in domeniul acesta numai bine

 70. taz said:

  mai Nicole… esti in sesiune ? de ce n-ar fi trebuit sa se scrie articolul ? sau chiar asa: oare profesorii nu mai stiu care sunt metodele de copiat ? s-apoi, stai linistita, nu au citit prea multi studenti ziarul, implicit nici articolul. pentru ca studentii (unii, si sunt destui…) nu se prea omoara cu ziarele, trebuie sa-si puna copiutele in ordine… probabil ca nici profesorii respectivi nu au citit articolul, decat daca le-a fost adus de studenti in timpul examenului, ca sa-i fie distrasa atentia… si daca n-ai observat la ce sectiune a ziarului a fost scris articolul, mai citeste inca o data. poti citi si despre mafie si coruptie in ziar. oamenii mai au nevoie si de altceva, sa stie cum merge treaba in urbea lor. si e bine sa se cunoasca si aspectele acestea. de ce nu ? ai vreo musca pe caciula ? bai, copii, uitati-va si inainte, peste 10-20 de ani, nu numai la ziua de azi si la cea de maine… atunci o sa fie profesori si decani cei care acum copiaza. si care o sa propuna studentelor de atunci, cum fac unii profesori de azi, sa mearga la o plimbare cu masina pentru a trece examenul mai usor… asa ca, fata mea, las-o mai moale. daca mai dau de cativa d-astia ca tine, cred ca o sa incep sa-i dau dreptate lu` mamucika di Germania. daca stii despre ce e vorba. desi ma indoiesc de asta. puneti mana pe invatat si poate mai tarziu o sa faceti voi ceva bun pentru tara asta. altmintrelea, am indoieli serioase ca ne va merge mai bine. cei care se inscriu la o Facultate, dar nu sunt in stare s-o termine, mai bine sa renunte… mai bine sa mearga la munca “afara” pentru 6 ani (cam cat ar dura o Facultate si un Master) si sa faca de bani… ca oricum diploma nu le tine de cald… si nu le da un loc de munca. nici in tara, nici “afara”. si daca vor vrea Facultate si diploma, vor putea sa le faca si mai tarziu… eu am avut colegi si de peste 60 de ani. si te asigur ca nu copiau… e adevarat ca veneau la Facultate din alte motive decat cei de-o varsta cu mine si ca asta nu mai insemna o posibilitate pentru un viitor mai bun… pe de alta parte, ministerul educatiei e vinovat pentru ce se intampla, pentru ca a permis atata autonomie universitatilor, incat apar anual cate 5-600 de absolventi la o singura Facultate… profesorii si ministrii isi iau banii, studentii copiaza si trec examenele, iar apoi isi iau diploma, cu care pleaca in Spania la cules struguri sau masline… sa fim seriosi. asta e tara, asta e invatamant ? si nu, copiatul nu s-a inventat acum. si nu, nu va disparea. ingrijorator este procentul care-l practica… si nu, nu numai studentii sunt de vina… insa eu am speranta ca acesti studenti vor putea sa (re)aduca Romaniei un caracter nobil. sa nu mai fim Bangladesh-ul Europei… si o rog pe doamna/domnisoara Crina, daca poate face rost de o statistica oficiala a Ministerului Educatiei, cu numarul studentilor inscrisi la ora actuala la Facultatile din Romania… daca exista si daca Ministerul are habar de asa ceva… s-auzim de bine!

 71. Studentul said:

  chiar azi am avut examen si am copiat pe rupte ….asa ca statzi calmi pe locurile voastre si profitatzi din plin ca poate nu o sa il mai ocupatzi mult timp :))))

 72. doriana popescu said:

  Copiatul este o mare problema,e un furt,fie ca ne place sau nu sa admitem.Nu se intampla numai in facultati,ci si la concursuri foarte importante.Vi se pare normal ca o nulitate sa ajunga profesor la colegiu pt ca a copiat,iar unul care a luat licenta cu zece sa se trezeasca intr-un sat??Veti spune,poate,”ce fraier,ala care nu copiaza”.Totusi,cin e are pricipii,nu o poate face.Cine a sustinut un examen de titularizare,stie ce munca enorma trebuie depusa.
  E adevarat,aceasta nu e ceam mai mare probleme din facultati.Hartuirile sexuale sunt la ordinea zilei,avea dreptate cititorul de mai sus.Sa se faca niste investigatii,mai ales la Facultatea de Litere si la Istorie.De curand,noul decan al I.F.G. a umilit o studenta care voia sa se inscrie la doctorat pentru marele pacat de a nu avea bani pt a-i da lui.In zadar fac mastere,in zadar au note bune,cei fara bani nu pot avansa in Romania.E revoltator!!!!!!!!!

 73. Cititorul said:

  pt 79) eh vezi…..in loc sa se scrie despre ce fac profesori care vorba aceia se scalda in salariile imense……donshoar a` Crina Raicea nu gaseste ceva mai bun decat sa scrie despre studentzii care numai stiu ce sa faca sa acopere toata materia ceruta in sesiune prin orice metoda ….profesorii nu degeaba dau atat de multa materie de invatzat……scopul este de a obtine bani in urma acestei torturi de invatzare a mii de cursuri,care la randul lor sunt constientzi ca nu ai cum sa inveti totul

 74. profesor said:

  ‘sunt un dobitoc numai scriu nici un comentariu la acest ziar …ca nu imi sta in caracter si oricum sunt varza in domeniul acesta numai bine ‘

  Cam tarziu ai sters ruptule comentariul 2 nush. de ce n ai facut asta mai devreme….si nu mai scrie in numele altora pe site ca te faci de cacao :))))

 75. mamucika di Germania said:

  Intr-adevar, in faculsapiile Tarii lui Papura Pingea si frate cu Voda Turta Acra, cica e “normal” ca la apelul bocancilor, sa iasa lingineri si doftorasi de..doi Roni! Asta e posibil numai si numai, cica in “tari tari ca izmana”, precum Polonia, Bulgaria, Cehoslovacia…Ups! Era sa uit! Si Tara lui Pingea! Din fericire si pe buna dreptate, hirtiile faculsapilor respective, sint recunoscute(?) la arabeti, pe cind in Occident…nici ca hirtie igienica!!! Si pe buna dreptate!! Si niciodata nu vor fi recunoscute!! Din pacate, mai exista cite un (sau mai multi) ratat si retardat, care n-a ajuns la gradul de om, postind pe sit-ul acesta, deoarece..il supara adevarul! E, pai cum sa nu, acus’ o sa posteze din nou,,,Cica s-auzim de bine! Cica la anu’ si la..Mirsani!

Alte stiri

22 martie 2019

Tot podiumul pentru studenţii automatişti craioveni

Faza națională a competiției „Huawei ICT Competition” România (18-24 februarie 2019) s-a încheiat cu victoria studenților de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, la ambele secțiuni ale ...

Sumarul ediției de vineri, 1 februarie 2008

Actualitate

» Dolj: Accident mortal în apropiere de Radovan
» Ultimele teste naţionale
» Caragiale n-a murit!
» Cablu de tensiune, rupt cu excavatorul
» Legea CNSAS, neconstituţională
» Gorun, plângere penală împotriva premierului

Local

» Ziua zero pentru staţia de epurare a Craiovei
» Scurte ştiri
» Două accidente mortale
» Încep înscrierile pentru elevii din clasa I
» Alocaţiile se vor achita prin card sau mandat poştal
» Bătrân dispărut, găsit mort pe câmp
» Calitatea aerului din Râmnic – monitorizată
» DGASPC reclamă asistenţii sociali din primării
» Amenzi pentru munca la negru
» Mii de dosare nesoluţionate de procurori
» Nereguli în trafic
» Handbaliste de la CSS Drobeta Turnu Severin, bătute
» Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală
» Copiatul face ravagii în facultăţi

Dolj

» Viaţă de funcţionar

Gorj

» Cotizaţii de peste 300.000 de lei, plătite de CJ Gorj
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Directorii din minerit, solidari cu liberalul Morega

Sport

» Eugeniu Ştefănescu, condus pe ultimul drum
» Scurte ştiri
» Coreea de Sud a câştigat grupa Asiei
» Arbitri croaţi la Nürnberg
» Andrei Pavel apreciază echipa Franţei
» Vali Năstase a ajuns în Liga a treia
» Debut după 24 de ore
» Stângaciu, în topul mondial al portarilor
» Auxerre a prins gustul românilor
» Vâlcea, învinsă de Rova Roşiori
» Jose Moreira, ultima achiziţie
» Atacul, slăbiciunea pandurilor
» Egali cu Zalaegerszeg

Bani & Afaceri

» Seminţele din care au crescut dolarii
» Creditele în euro se pot transforma în lei

Magazin

» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică
» Apariţii editoriale
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea care a amuţit tribuna
» Romeo, Julieta şi cuvântătoarele

Top