16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân dispărut, găsit mort pe câmp

Bătrân dispărut, găsit mort pe câmp

OLT. Un bătrân de 80 de ani, care a dispărut de acasă în urmă cu o lună, a fost găsit mort pe câmp, la Dăneasa. Descoperirea a fost făcută miercuri de poliţiştii şi jandarmii care efectuau căutări pentru a-i da de urmă bărbatului. Omul plecase de acasă să-şi viziteze o rudă, iar la întoarcere s-a rătăcit şi a căzut în zăpadă. Poliţiştii l-au căutat pe la toate rudele şi cunoştinţele sale, însă pe câmpul dintre Dăneasa şi Berindei nu au putut pătrunde din cauza zăpezii. Miercuri, căutările au fost extinse şi pe câmp, bărbatul fiind găsit. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ol, subcomisarul Claudia Radu, cadavrul nu prezintă urme de violenţă, nefiind suspiciuni în acest caz: „Cel mai probabil, omul a murit de frig după ce a rămas înzăpezit“.

Florea Ciobanu a plecat de acasă pe 1 ianuarie. Potrivit primarului din Dăneasa, Eugen Stănia, în seara dispariţiei bărbatul se întorcea de la Berindei, unde fusese să îşi viziteze sora. Fiind întuneric, bătrânul s-a rătăcit şi a apucat pe câmp, unde l-au lăsat puterile şi a căzut în zăpadă. Noaptea, el a murit din cauza frigului.

Surse oficiale spun că bărbatul era conştient când a căzut în zăpadă întrucât s-a întors cu spatele în direcţia de unde bătea vântul, a luat căciula din cap şi a aşezat-o pe un topor pe care îl avea la el, iar apoi l-a pus în zăpadă ca să-l vadă cineva şi să îl salveze. N-a fost însă aşa. Bărbatul a fost găsit abia miercuri, când oamenii legii au putut intra pe câmp. „L-au căutat poliţiştii pe la rude, pe la cunoştinţe. Şi cu utilaje de deszăpezire au mers să-l caute pe drumul care duce la Berindei, dar nu l-au găsit. Pe câmp nu puteau intra din cauza zăpezii. Bătrânul locuia cu fiica, ginerele şi nepoţii, dar mai mergea în vizită la sora sa, la Berindei“, a spus edilul comunei.

Cadavrul bătrânului a fost dus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS