24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânzarea cabinetelor medicale, în impas

Vânzarea cabinetelor medicale, în impas

OLT. Medicii de familie fac demersuri pentru a urgenta adoptarea normelor care să le permită să-şi achiziţioneze cabinetele, după ce, la iniţiativa mai multor primari din ţară, vânzarea în baza Legii nr. 236/2006 a fost sistată. Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) vor avea astăzi o nouă întâlnire cu ministrul, pentru a se conveni modalitatea de vânzare a cabinetelor medicilor de familie, a declarat secretarul general al CMR, dr. Viorel Rădulescu.

Argumentul primarilor care s-au opus vânzării a fost că nu se pot înstrăina spaţiile aflate în proprietatea publică. De cealaltă parte, medicii spun că sunt în situaţia de a nu-şi permite să investească în modernizarea acestor cabinete. Altă nemulţumire a autorităţilor a constituit-o preţul de vânzare, avantajos pentru medici, dar care nu ar aduce prea mulţi bani bugetelor locale. Medicii solicită evaluarea spaţiilor de către un expert extern şi cer deducerea unei părţi din preţ. „Autorităţile se tem că vom lua aceste cabinete pe bani puţini. În cazul în care se va ajunge la preţuri mari, vom insista pentru a fi prevăzută posibilitatea concesionării la preţul de un euro metrul pătrat, până ce medicul împlineşte vârsta pensionării“, a spus dr. Rădulescu.

În prezent, din cele peste 100 de cabinete în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie şi care aparţin consiliilor locale, doar 12 au fost vândute către medici. Cinci cabinete au fost cumpărate de medicii din Slatina, iar alte şapte au fost vândute de consiliile locale în judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS