17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe Zilele Sorescu

Scandal pe Zilele Sorescu

Primăria Craiova ar putea renunţa la organizarea Zilelor Sorescu din luna februarie. Primarul Antonie Solomon a declarat ieri că Sorina Sorescu, nepoata marelui poet, ar fi cerut drepturi de autor pentru folosirea numelui Marin Sorescu.

„A venit la mine şi mi-a zis că vrea 10% din onorariile actorilor care vor veni la festival. Anul trecut nu a zis nimic şi acum ne cere bani. Eu am încercat să-i explic că festivalul este un omagiu adresat poetului, dar nu am avut cu cine să mă înţeleg“, a spus Solomon.

Sorina Sorescu are însă altă variantă.

„Eu nu am cerut nici un leu, chiar dacă Zilele Sorescu au probleme mari de legalitate şi selecţie a manifestărilor. Cei de la Direcţia Juridică a primăriei mi-au trimis să semnez o hârtie prin care renunţ la drepturile de autor în numele moştenitorilor lui Sorescu. Or, eu nu am îndreptăţirea să fac acest lucru, deoarece mă pot da în judecată. Dacă nu îmi trimiteau această hârtie, nu aveam nimic de obiectat să organizeze Zilele Sorescu. Le-aş fi pus la dispoziţie toate materialele, aşa cum am făcut-o şi până acum. Probabil, aveau nevoie de acea hârtie ca să se acopere legal, deoarece, deşi spun că nu este o activitate care aduce profit, partenerii primăriei au mână liberă să se folosească de numele Sorescu“, a spus Sorina Sorescu. Bugetul asigurat de primărie pentru evenimentul de la sfârşitul lunii februarie este de trei miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII