17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru ziariştii antiguvernamentali

Puşcărie pentru ziariştii antiguvernamentali

Cinci organizaţii, printre care APADOR-CH şi Convenţia Organizaţiilor de Media, au cerut ieri anularea deciziei Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor de a introduce în Codul Penal un amendament care ar pedepsi cu închisoarea de la unu la cinci ani comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false.

Articolul, în forma propusă de Comisia Juridică, „poate sancţiona cu închisoarea orice părere divergentă la adresa guvernării, restaurând climatul de cenzură specific regimurilor comuniste“, au arătat reprezentanţii celor cinci organizaţii.

Luni, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la Codul Penal care ar pedepsi cu închisoarea de la unu la cinci ani comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false, la initiaţiva deputatului PSD de Mehedinţi, Eugen Nicolicea.

Amendamentul urmează să fie supus votului în plen. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat că liberalii vor cere retrimiterea la Comisia Juridică din Cameră a modificărilor votate luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU