22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul Cornul şi laptele a trecut în sarcina primarilor

Programul Cornul şi laptele a trecut în sarcina primarilor

Programul social „Cornul şi laptele“ a trecut, în judeţul Vâlcea, de la consiliul judeţean în grija primarilor, pe motiv că procedura de achiziţie a produselor de către consiliile locale e mult mai simplă.

 

VÂLCEA. Aprovizionarea preşcolarilor şi şcolarilor cu cornuri este asigurată în prezent, în judeţul Vâlcea, până la sfârşitul anului şcolar de SC Vlăsia SRL Piteşti, societate care a câştigat licitaţia electronică. Licitaţia deschisă, organizată pentru atribuirea contractului de furnizare şi distribuţie a produselor lactate, a fost contestată de operatorul economic participant SC Diana Impex SRL din Râmnicu Vâlcea. Ca urmare a acestei situaţii, CJ a iniţiat procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, procedură la care au fost invitaţi toţi operatorii economici participanţi la licitaţia deschisă derulată. SC Diana Impex SRL a contestat şi de această dată procedura de achiziţie. Consiliul Naţional al Contestaţiilor Bucureşti nu a admis contestaţia făcută de SC Diana Impex şi CJ Vâlcea a încheiat contract şi a negociat preţul cel mai scăzut pe porţia de lapte cu SC Vlăsia SRL Piteşti, pentru a-l distribui în cinci din cele 89 de localităţi ale judeţului. După ce CJ a încheiat contractul cu SC Vlăsia SRL, SC Diana Impex a formulat o nouă contestaţie, care este în curs de soluţionare la Consiliul Naţional al Contestaţiilor.

 

Primarii trebuie să comunice la CJ
necesarul de fonduri

 

Mircea Predescu, directorul economic al CJ Vâlcea, a spus că e mult mai simplu ca programul să fie luat de primării. „E simplu ca programul «Cornul şi laptele» să treacă în administrarea consiliilor locale pentru că achiziţia de cumpărare a produselor e mai simplă prin procedură de cumpărare directă. Pentru a nu periclita programul social, le-am solicitat tuturor primăriilor din judeţul Vâlcea să se ocupe de contractele de furnizare pentru produsele lactate pentru preşcolarii şi elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat, şi de produsele de panificaţie pentru elevii din clasele V-VIII“, a spus Mircea Predescu. Toate primăriile din judeţ trebuie să comunice la CJ, până la 1 februarie, necesarul de fonduri pentru derularea programului, numărul de copii preşcolari şi şcolari şi numărul de zile luate în calcul până la sfârşitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS