11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal77.000 de euro pentru deşeuri

77.000 de euro pentru deşeuri

MEHEDINŢI. Mehedinţiul a primit, la începutul acestui an, aproape trei miliarde de lei vechi de la Uniunea Europeană pentru a scăpa de deşeuri şi pentru a colecta din toate cele cinci oraşe ale judeţului resturile menajere industriale şi casnice. Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a promovat acest proiect de realizare a unui sistem de management integrat al deşeurilor. Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Florescu, a spus că la nivel de judeţ s-a făcut o asociere a tuturor consiliilor locale, cu excepţia celui din Drobeta Turnu Severin, membrii consiliului municipal refuzând să se înscrie în acest proiect.

Din luna februarie se vor face selectări şi transporturi ale deşeurilor menajere la cinci staţii de transfer, care vor fi situate în localităţile Baia de Aramă, Cujmir, Orşova, Strehaia şi Vânju Mare. „Prin programul PHARE am obţinut deja un fond european nerambursabil de 77.000 de euro, sumă necesară finanţării studiului de fezabilitate al acestui proiect. În perioada care urmează, vom demara procedurile de dezvoltare a acestei infrastructuri de mediu şi vom propune Uniunii Europene, spre implementare, proiectul general“, a declarat Gheorghe Florescu.

Rezolvarea problemei deşeurilor în judeţul Mehedinţi este obligatorie, întrucât în iunie 2009 expiră termenul de conformare privind acest domeniu, impus de Comunitatea Europeană.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS