8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou adăpost pentru maidanezii din Târgu Jiu

Un nou adăpost pentru maidanezii din Târgu Jiu

GORJ. Adăpostul pentru cânii vagabonzi din municipiul Târgu Jiu va fi mutat, cel mai probabil, într-o fermă dezafectată. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că este asaltat de solicitări pentru mutarea centrului canin, aflat în zona Narciselor, pe drumul de centură: „Adăpostul se află lângă vamă. Sunt bombardat de cereri pentru mutarea acestuia în alt loc“. În prezent, la adăpost se află aproximativ 400 de câini vagabonzi, care sunt în grija Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Pro Animals“.

Reprezentanţii primăriei au identificat două locaţii pentru mutarea adăpostului pentru maidanezi. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat efectuarea unui studiu pentru a se stabili care este cea mai bună variantă. Cel mai probabil, centrul canin va fi amenajat în fosta fermă de creştere a porcilor din zona Urecheşti, de la marginea municipiului, care dispune de sistem de deversare a dejecţiilor, de alimentare cu apă şi staţie de epurare.

Primăria vrea să
construiască un centru modern

 

Conducerea Primăriei Târgu Jiu intenţionează să ridice cel mai modern centru canin din ţară, pentru adăpostirea, tratarea şi îngrijirea animalelor fără stăpân. Primarul Florin Cârciumaru doreşte, în acest fel, să rezolve problema câinilor vagabonzi: „Vreau să realizăm cel mai modern centru canin din ţară, pentru a pune capăt acestei probleme“.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, s-a deplasat la Braşov, pentru a se documenta cu privire la funcţionarea centrului canin de acolo, care este cel mai modern din ţară.

Primăria Târgu Jiu a început, în urmă cu câteva zile, o acţiune de prindere şi vaccinare a câinilor fără stăpân, ca urmare a instituirii carantinei de gradul III, după ce o vulpe moartă, bolnavă de rabie, a fost găsită într-o pădure de la marginea oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS