10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSimulare de incendiu la Palatul Cultural

Simulare de incendiu la Palatul Cultural

MEHEDINŢI. Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a fost alertat ieri în legătură cu izbucnirea unui incendiu la scena Palatului „Theodor Costescu“. Garda de Intervenţie s-a deplasat cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi 20 de pompieri, ajungând la locul evenimentului după şase minute de la alertare.

„După executarea recunoaşterii, şeful gărzii de intervenţie a constatat că incendiul cuprinsese scena pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, ameninţând să se dezvolte rapid, existând pericol de propagare la sala de spectacole şi la încăperile învecinate (cabina actorilor). O persoană, în timp ce încerca să acţioneze cu stingătoarele din dotare, a fost surprinsă şi intoxicată cu fum“, a declarat căpitanul Liviu Borugă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Drobeta.

În urma incendiului, 20 de spectatori au fost intoxicaţi cu fum, suferind şi arsuri de gradele trei şi patru.

Acesta a fost scenariul aplicaţiei tactice de stingere a incendiului izbucnit la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, unul dintre obiectivele cu risc ridicat de incendiu din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS