14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSedinţă-fulger la Consiliul Judeţean Dolj

Sedinţă-fulger la Consiliul Judeţean Dolj

Consilierii judeţeni întruniţi ieri în prima şedinţă din acest an au adoptat în timp record cele 25 de puncte ale ordinii de zi. Cu toate că preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, anunţase înainte de şedinţă că întrunirea consilierilor din această lună va fi furtunoasă pentru că aleşii au de împărţit câteva sute de miliarde pentru consiliile locale din Dolj, consilierii nu au avut nimic de obiectat la nici unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi. Certurile pe buget au avut loc, se pare, înaintea şedinţei de consiliu, în întrunirea Comisiei de buget-finanţe care s-a desfăşurat cu uşile închise. În cele din urmă, de câştigat au avut pedeliştii, două primării conduse de primari PD-L primind câte două miliarde de lei vechi pentru finalizarea construcţiei sediilor administraţiei publice locale. Banii au fost luaţi de la primării PSD, consiliile locale din Calafat, Amărăştii de Sus, Catane şi Cerăt fiind private prin hotărârea consilierilor de câte un miliard de lei vechi.

Buget cu 130% mai mare decât anul trecut

Deşi Craiova şi Işalniţa au fost singurele consilii locale considerate capabile de autosusţinere financiară, Consiliul Judeţean Dolj a alocat şi acestor administraţii locale 21 de miliarde, respectiv un miliard de lei vechi pentru susţinerea programelor de dezvoltare aflate în derulare.

Potrivit preşedintelui Ion Prioteasa, fiecare unitate administrativ-teritorială din Dolj a primit cel puţin un miliard de lei pentru investiţii, dat fiind faptul că în acest an bugetul iniţial împărţit de CJ Dolj este cu 130% mai mare decât cel repartizat la începutul anului trecut. Ion Prioteasa a declarat ieri că în februarie va fi convocată o şedinţă ordinară pentru aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS